Linda Bengtzing om läkarnas besked – starka orden om tuffa kampen: ”Dödsångest”

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing har nyligen tampats med ett tufft hälsobesked.
Nu berättar hon om den tuffa tiden på hennes Instagramkonto.
Dödsångest”, berättar artisten ärligt.
Linda Bengtzings ord efter infekterade triangeldramat med kärleken Peter – Se klippet här
0:47

Efter reklamen: Linda Bengtzings ord efter infekterade triangeldramat med kärleken Peter – Se klippet här

(0:47)

Slå på ljud

Linda Bengtzing, 48, är en av våra mest folkkära artister inom genren pop och schlager.

Hon har ställt upp i Melodifestivalen hela åtta gånger och har minst sagt tagit sig in i svenska folkets hjärtan.

På det privata planet har hon och hennes partner Peter Ståhlgren, 47, varit ett par i över tolv år. När hon gästade podcasten Bathinas skilda möten med Bathina Philipson, 44, berättade hur hon träffade sin stora kärlek. Sanningen är den att han redan var i en relation när de föll för varandra.

– Han snodde jag från en tjej som inte var alert nog, sa Linda skämtsamt i podden.

Hon poängterar däremot att ingenting hände mellan dem förrän det hade tagit slut.

– Det han visade då när vi blev kära och de fortfarande var tillsammans var en otrolig respekt. Ingenting hände mellan oss förrän han hade lämnat henne, sa Linda i podden.

Tillsammans har de sina två barn – Nils och Vera. På sociala medier delar hon generöst med sig av sitt liv med sin fina familj.

Nu berättar hon om läkarnas oroväckande upptäckt: ”En knöl i mitt ena bröst”

Under dagen kom Linda med ett besked på sin Instagram – ett besked som gäller hennes hälsa. Det visar sig att hon kämpat något otroligt med den på senaste tiden – hon fick nämligen ett oroväckande besked från läkare gällande en knöl i bröstet.

I ett öppenhjärtigt inlägg delar hon med sig av vad hon varit med om.

Min historia är min & jag har haft & har en tuff tid.Tre generationer kvinnor i min släkt bakåt har drabbats av bröstcancer. Med goda resultat men ändå..Därför missar jag ALDRIG en mammografi & är smärtsamt medveten om alla kvinnor runt mig som drabbas & kämpar mot sin bröstcancer. Efter min ett år (pg.a covid) sena mammografi levde jag på utan oro för senaste tillplattningen. Åkte på semester i Spanien i juni och redan efter några dagar damp ett sms ned. Man hade hittat en knöl i mitt ena bröst som akut behövde undersökas.” skriver Linda och fortsätter:

Jag hade tre v. kvar på semestern. Det blev en mardröm. Jag gick från dödsångest till kämpaglöd till acceptans. Önskar idag att jag åkt hem för uppföljning för de veckornas väntan satte sig på min hjärna, hjärta och liv.”

Lindas jobb i kampen mot bröstcancer

Vidare i inlägget berättar hon att hon nu blivit friskförklarad och hon kan knappt tacka vården nog för all stöttning hon fått genom sin sjukdomskamp.

Nu jobbar Linda tillsammans med företaget HEALTHYCO för att belysa bröstcancerförbundets kamp mot bröstcancer. Ett beslut som var självklart för henne.

Vilken otrolig kämpe och vilket underbart arbete.


Hänt har sökt Linda Bengtzing för en kommentar.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN