Linda Bengtzing om tuffa kampen med 8-årige sonen: ”Det är tungt”

Exklusivt

Mello-veteranen Linda Bengtzing är återigen aktuell i Melodifestivalen.
I en intervju med Hänt berättar hon om glädjen över nya familjemedlemmen och svårigheterna med sonen Nisse.
– Han går inte in i den här fyrkanten som alla ska, säger Linda.
0:30

Efter reklamen: Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampen

(0:30)

Schlagerdrottningen Linda Bengtzing, 47, är ännu en gång tillbaka i Melodifestivalen. Under lördagen ser vi henne tävla med låten Fyrfaldigt hurra!.

Hela sju gånger har Linda tävlat i Melodifestivalen som soloartist. När det gäller privatlivet är Linda sedan 2008 tillsammans med fästmannen Peter Ståhlgren. Paret träffades när Peter var gitarrist i hennes kompband och de blev snabbt kära i varandra. Året därpå föddes dottern Vera, 13, och 2013 välkomnade de även sonen Nils, 8, även kallad Nisse.

Kristin i chock efter händelsen med sonen: ”Fattar inte”

Linda Bengtzing om kampen med sonen

När Hänt möter Linda inför tävlingen berättar hon om saknaden hon känner när hon är ifrån familjen.

– Det gör jag alltid. Min lilla Nisse har det tufft, varje dag är det något som vi måste bemöta, en svårighet med honom. Där vill jag hela tiden ha kontroll och vara med. Jag vill att han ska landa hos mig när han kommer från skolan men det kommer inte jag kunna göra idag, säger Linda och fortsätter:

– Det hade inte spelat någon roll att jag är här i Globen, som är fem minuter hemifrån, eller om jag hade varit i Linköping där jag skulle varit. Det är alltid tungt att inte kunna vara där när han kommer hem och se vad som varit svårt idag och lyfta honom.

Vidare utvecklar Linda vad hon menar med Nisses svårigheter.

– Han går inte in i den här fyrkanten som alla ska.

Inställda bröllopet slopas helt

Linda och Peter hade planer på att gifta sig härom året, men pandemin satte ordentligt stopp för paret. Idag vet Linda inte längre om bröllop är något hon ens är intresserad av.

– Bröllop, tveksam till det alltså. Isåfall om vi driver igenom det tillsammans. Jag tänker inte vara drivande. Delvis så tömde vi kontot till en massa andra saker, egentligen bara till att leva. Jag har ju tömt alla depåer som finns, de här åren.

Charlotte Perrelli om barnen: ”Alla mår väldigt bra”

Linda liknar att planera ett bröllop vid att skaffa ett till barn, något som hon inte känner sig sugen på i nuläget. Däremot får familjen gärna utökas med husdjur.

Stora familjelyckan – nya tillskottet efter dödsfallet

Under förra året förlorade Linda och familjen nämligen en fyrbent vän. Familjevännens hund Fiffis bortgång väckte stor sorg hos de alla.

– Vi bor typ på samma ställe och våra barn umgås. Så den hunden var typ lite våran hund ibland. Hon har levt typ hundra år och såg ut som en skruttig gammal råtta men ändå var man så "åh Fiffi". Sen var hon bara borta en dag, det är så med djur, säger Linda.

Glädjen var därför stor när en annan granne till familjen skaffade en katt.

– Om sanningen ska fram har vi grannens katt. Det här vet grannen om men hon kanske inte vet att hon är hos oss jämt. Hon heter Lova, säger Linda glatt och påpekar att de inte behöver köpa några djur så länge de får låna grannarnas.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!