Niclas Wahlgrens nya jobb i NRJ Morgon – blir Laila Bagges konkurrent

Niclas och Laila

Den senaste tiden har Niclas Wahlgren hörts på NRJ på eftermiddagarna.
Men nu ska han bli konkurrent till ex-frun Laila Bagge – när han istället blir en del av NRJ Morgon.
– Jag är superpeppad, säger Niclas.

Niclas Wahlgren, 55, är känd från både tv och radio, och den senaste tiden har stor del av hans liv kretsat kring jobbet på NRJ. Varje vardag mellan klockan 14-18 håller han låda och han har tidigare sagt att han älskar interaktionen mellan honom och lyssnarna.

– En lyckad radioprogramledare ska få det att kännas som att man har en dialog med lyssnarna, trots att man sitter helt själv i studion, har han sagt i Bathina Philipssons podcast.

Niclas är inte bara känd från radio och tv, han kommer dessutom från en av Sveriges absolut kändaste familjer. Med föräldrar som Christina Schollin och Hans Wahlgren har han mer eller mindre vuxit upp i rampljuset och precis som sina föräldrar och syskon har han själv tagit sig an underhållningsbranschen.

Relationen till Laila Bagge

Niclas blev pappa redan som 24-åring när han fick sonen Tim, 31, med exet Mia Bodén men sedan dröjde det 22 år innan han fick sonen Kit, 9, tillsammans med ex-frun Laila Bagge. Tim har dock valt ett liv helt utanför rampljuset och det är även anledningen till att han inte syns i Wahlgrens värld.

Niclas och Laila gick skilda vägar år 2015, efter fem år som gifta. Skilsmässan var på Lailas initiativ och Niclas har tidigare beskrivit tiden som sårande och tuff. Men deras relation har blivit bättre med tiden och idag kan Niclas vara glad för hennes skull.

LÄS MER: Ola Rapaces stöd till Agneta Sjödin – efter hjärtekrossen

– Allt handlar om att ens barn ska må bra. Det gör de om föräldrarna är lyckliga. Mitt ex och jag har ju skilt oss – då behöver man inte hålla på att tjafsa om saker som man gör när man är tillsammans, har han tidigare sagt i en intervju med Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Niclas och Laila blir konkurrenter

NRJ Morgon består av komikern Messiah Hallberg och radioprofilen Klara Doktorow. Tillsammans bjuder duon på roliga och härliga samtal varje morgon. Men sedan i våras, efter Adam Alsings sorgliga bortgång, har de varit en man kort.

Men nu blir det alltså Niclas Wahlgren som ska fylla den platsen. Det här betyder att han och exet blir konkurrenter. Laila Bagge jobbar ju på Rix MorronZoo sedan flera år tillbaka tillsammans med Roger Nordin.

Niclas är väldigt hedrad över det nya uppdraget på NRJ.

– Det är både en ära och en utmaning att få leda morgonshowen på Sveriges bästa radiokanal. Jag är superpeppad!, säger han.

Att Niclas kommer passa i morgonshowen är något som NRJ:s programchef Rickard Keilor är helt övertygad om.

Niclas varma personlighet och fantastiska ton med lyssnarna kommer passa perfekt i NRJ:s morgonprogram, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgrens ord om sonen Tim Wahlgren – det gör han idag

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgrens plötsliga sjukdomsbesked: ”Kämpar”