Niclas Wahlgrens stora miss inför Hela kändis-Sverige bakar

Niclas Wahlgren i Hela kändis-Sverige bakar
I kväll är det premiär för populära TV4-programmet Hela kändis-Sverige bakar där kända profiler tävlar i att framställa de sötaste läckerheterna. Niclas Wahlgren är en av deltagarna. Men att han tackade ja till att medverka var bara ett misstag – han hade i själva verket aldrig sett programmet innan.
Annons

I kväll är det premiär för årets omgång av Hela kändis-Sverige bakar. Vid Taxinge slott får svenska kändisar med högst olika bakgrund visa sina bakkunskaper för juryn, bestående av Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson samt programledarna, Tina Nordström och Johan Östling.

I årets omgång av Hela kändis-Sverige bakar är det Ann Wilson, 50, Ellen Bergström, 29, Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 28, Mikaela Laurén, 43, Ola Selmén, 40, Patrick Ekwall, 53, Per Fosshaug, 54, och Niclas Wahlgren, 53, som slåss om förstapriset.

Annons
Annons

Nu avslöjar Niclas Wahlgren att han faktiskt inte är någon mästare på att baka – och att han tackade ja till att vara med var något av ett missförstånd.

– Jag har aldrig tittat på programmet och tänkte att jag äntligen skulle få lära mig att baka. Skitkul, tänkte jag. Det var en smärre chock när jag förstod att jag skulle behöva göra allt själv, säger Niclas Wahlgren i en intervju i Aftonbladet.

Trots att Niclas Wahlgren är mest känd som skådespelare och artist har han faktiskt ett förflutet inom restaurangbranschen. Han har varit kocklärling och han har flera gånger lagat mat i tv, bland annat i tv-programmet Förkväll.

Annons

Niclas Wahlgren om matlagningskunskaperna

Inför sin medverkan i Hela kändis-Sverige bakar tittade han snabbt igenom några avsnitt och insåg snart att han tagit sig vatten över huvudet. Han insåg också att bakning är en helt annan sak än matlagning.

– Matlagning är som snickeri, det går att rädda. Bakning däremot, det är kemi. Går det fel så går det väldigt fel. Jag har enormt stor respekt för alla som bakar, säger Niclas Wahlgren.

Även om Niclas Wahlgren var en smula nervös inför inspelningen av Hela kändis-Sverige bakar blev det en positiv upplevelse. Den största anledningen till detta var förstås kamraterna.

Annons

– Det är ett väldigt skönt gäng och en av de roligaste sakerna jag gjort. Det är ett privilegium att få inhämta kunskap från otroligt kompetenta Birgitta och Johan, säger Niclas Wahlgren.

Han berättar också att inspelningen av Hela kändis-Sverige bakar gav honom mersmak och att han nu skaffat ett antal bakmaskiner till sitt kök.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…