Nadja Holm och Paulina Pancenkov vidare till final av Idol 2020

Caspar Camitz tvingades lämna Idol.

Efter en nagelbitande semifinal av Idol 2020 står det nu klart att Nova Luther och Caspar Camitz fick lämna tävlingen.
Detta innebär att Nadja Holm och Paulina Pancenkov är i finalisterna i Idol 2020!

För idolerna har resan varit lång och spännande i Idol 2020. Tävlingen har varit lika spännande vecka för vecka. Och trots en pågående pandemi i världen har TV4 lyckats ha produktionen igång och skapa fantastisk underhållning mitt i höstens mörka fredagskvällar.

Nu börjar årets Idol att lida mot sitt slut och en final väntar bakom knuten.

LÄS MER: Därför känner du igen Tove Styrkes flickvän Sanna

Juryns val

Varje vecka har idolerna följt ett tema när det gäller deras låtval, för att hålla någon slags röd tråd genom programmet. Men denna vecka fick de faktiskt inte välja helt själva. Istället var det juryns tur att välja låtar till idolerna.

Tidigare år har juryn som oftast valt ut låtar för att utmana idolerna, men inte denna gång.

Juryns val-temat blev minst sagt annorlunda detta år. Idoljuryn har istället valt en låt som de tror att idolerna kan glänsa med. Och den andra låten som idolerna ska framföra har de fått välja helt själv. Med andra ord hade idolerna mycket som talade för att de skulle kunna göra en hejdundrande semifinal – vilket det också blev!

Gästartisten Sandro Cavazza

Kvällen förgylldes inte bara av fantastiska framträdanden av idolerna, utan såklart hade TV4 även denna fredag ordnat fram en spännande gästartist.

Den lycklige var Sandro Cavazza som framförde sin nya singel Lean on me.

Nova Luther och Caspar Camitz åkte ur semifinalen av Idol 2020

Idolerna fick bara timmar innan semifinalen ta emot ett chockartat besked: Två av dem skulle åka ut. Den första redan efter det första framträdandet. En historisk händelse i Idol.

Efter den första ronden stod det till sist mellan Nova Luther och Paulina Pancenkov om vem som skulle gå vidare. Den sistnämnda drog det längsta strået, och Nova Luther var tvungen att tacka för sig

– Det känns tomt så klart, jag kan inte kolla på de här, säger Nova Luther i programmet och gestikulerar mot sina kamrater.

– Men det känns väldigt bra för mig och jag har växt så otroligt mycket under det här. Det finns inget som jag ångrar, säger hon.

I den sista ronden inför finalen fick storfavoriten Caspar Camitz färst antal röster och föll alltså på målsnöret. Han tog dock det hela med ro.

– Skönt. Nu får jag laga min mat och grejer. Fy fan, vad nice, säger Caspar Camitz och skrattar efter att ha fått beskedet.

– Om jag ska vara helt ärlig så är det här bättre. Jag tycker det personligt. För mig betyder det här inte lika mycket som det gör för... nu stod det mellan dig och mig Pau. Det är bara exakt i sin ordning. Fan, vad grymt. Vad kul!, fortsätter han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alexander Kronlund har skrivit vinnarlåten i Idol 2020

Nu står det alltså klart vilka som får sjunga in årets vinnarlåt. Och den är i år skriven av ingen mindre än jurymedlemmen Alexander Kronlund, 48.

Detta är något Alexander visat sig vara lite nervös inför.

– Ja, hedrad, pirrig, skräckslagen, har Alexander tidigare sagt om uppdraget i Idol.

Idolfinalen sänds den 4 december klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS OCKSÅ: Pär Lernström om hemligheten i Idol – dansk hjälp kallas in

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: