Vem är Mjukglassen i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Mjukglassen i Masked singer Sverige 2022
Exklusivt

Succéprogrammet Masked Singer Sverige 2022 är äntligen tillbaka på TV4!
Expertpanelen ska återigen gissa vilka kändisar det är som döljer sig under de sagolika maskerna.
Här är alla ledtrådar om Mjukglassen!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Sveriges största gissningslek är tillbaka på TV4! Masked Singer Sverige slog igenom med dunder och brak när första säsongen gick av stapeln i fjol. Med andra ord kom det inte som en skräll det blev en andra säsong för succén.

I Masked Singer ska en expertpanel, och såklart även tittarna, se ett gäng kändisar dölja sig under sagolika masker – samtidigt som de gör ett sångframträdande på scen!

I programmet ska expertpanelen försöka gissa sig fram till vilka kändisar som gömmer sig under maskerna, genom att ta del av olika ledtrådar.

Hemlighetsmakeriet är i sitt esse. Det är så hemligt vilka kändisar som medverkar att inte ens programledaren David Hellenius vet vilka det är är!

Vilka är i expertpanelen i Masked Singer Sverige 2022?

Expertpanelen består precis som i fjol av drömkvartetten Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. De ska alltså under säsongen försöka lista ut vilka kända personer som medverkar.

En deltagare åker ut varje vecka och tar då av sig masken.

Vem är Mjukglassen? Alla ledtrådar

Vem kan det vara som gömmer sig under Mjukglassen-masken?

Det här säger alla ledtrådar om Mjukglassen:

Avsnitt 1

Mjukglassens egna beskrivning:

– Det är jag som är mjukglassen och visst älskar jag att softa. Men jag är också full av energi, en riktig sockerchock med cherrie on op. En del tror kanske att jag är dålig på att bevara hemligheter. Men jag har skrivit sådana kontrakt förut. Och jag älskar att veta saker som ingen annan vet.

– Jag är här för att bjuda på en smakupplevelse med extra allt och för att kolla vad ni ser hos mig – utan att ni ser mig. Är det här fortfarande mitt game, efter alla år? Eller borde jag satsa på en annan talang? Min stora dröm var att bli konstnär eller astronaut. Men jag ville också synas och höras. Jag showade loss för alla som ville se mig och för alla som inte ville. Självklart övade jag också på min autograf. Och den fick jag användning för!

– En musikalisk mentor spelade gitarr men han vägrade lära mig. Så jag fick ta reda på hur det gick till på egen hand. Ungefär som när jag lärde mig att sy på maskin, men jag behövde ingen instruktionsbok. Jag har Mellon på mitt CV och har även jobbat med ABBA. En av mina hits var jag tvungen att framföra varje gång jag var med i tv. Och jag har delat scen med någon i panelen.

– Nu borde ni kunna lista ut vem jag är! Jag är faktiskt inte så komplicerad! Om ni fortfarande inte har koll så är det faktiskt inte mitt fel!

Låt:

Zara Larsson – Ain't my fault

Möjliga ledtrådar:

Top Secret-mapp, flygplan, caviar, ABBA

Panelens gissningar:

Nour El-Refais ersättare Johanna Nordström: – Mycket bakning, mycket bakverk och sådär. Kanske någon som varit programledare för någonting med bakning? Tina Nordström?

Måns Zelmerlöw: – Veta saker som ingen annan vet? En politiker? Ebba Busch Thor? Eller Gina Dirawi?

Pernilla Wahlgren: – Om det är så enkelt att det är någon som varit med i Mello. Är det en liten pigg Anna Book vi har här?

Felix Herngren: – Det är någon som har sjungit länge. Jag tänker på en person som är iskall och hade en one hit wonder. Det här är Leila K som står här.

En sista ledtråd:

En man i skyddsdräkt, mäter strålning.

– Har du en karriär som går strålande?, frågar David Hellenius.

– Absolut David, det är inte första gången jag hörs i det här programmet, svarar Mjukglassen.

Fler gissningar:

Victoria Silvstedt, Ellen Bergström.

Avsnitt 4

Mjukglassens egna beskrivning:

– I det här sammanhanget döljer jag min dialekt. Jag kommer från en plats där fotboll var en stor grej. Men jag struntade i sånna strutar, ville kolla var det ger att flytta till en större stad, säger Mjukglassen i programmet och fortsätter:

– Jag har inte haft det glassigaste livet. Där jag har mitt ursprung fick jag lära mig att man jobbar hårt. Det var kanske därför jag inte bejakade mina artistdrömmar? Jag kunde ha hamnat på kontor, men själen sa ifrån. Och jag tog en chans som skulle förändra mitt liv. Plötsligt stod jag i tv inför miljonpublik. Då var livet en fest, numera en baggis. Mitt namn låter kanske mjukt men det betyder någonting taggigt. Och visst kan jag ryta ifrån om det behövs och vara ganska långsint. Den här möjligheten tänker jag inte skoja bort!

Låt:

Dua Lipa – Don't start now

Möjliga ledtrådar:

Fotboll, glasskiosk, kontorslandskap

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Du har pratat lite om att det är top secret. En person som har jobbat mycket i USA som har levererat topphemlig information och det är Carina Bergfeldt.

Felix Herngren: – Jag tänker på Shima Niavarani.

Pernilla Wahlgren: – En musikalisk tjej som ändå är mycket känd. Om körsbäret är själva det hemliga tipset, är det Cherrie tänker jag?

Måns Zelmerlöw: – Jag fastnade för fotboll, en stad där fotbollen är en stor del. Och då tänkte jag på Norrköping. Kan det vara så att TV4 har gjort en liten fuling här? Jag tror att detta är programledaren för Unmasked singer, Arantxa Álvarez.

Mjukglassens tre påståenden – två är sanna och ett är falskt

– Jag har dragit ett skämt som har blivit polisanmält.

– Jag har brutit foten när jag spelade luftgitarr.

– Jag har fått hela Friends Arena att hylla mig.

Avsnitt 6

Mjukglassens egna beskrivning:

– Jag gav verkligen allt jag hade för att jag inte skulle tvingas till Face off. När jag hamnade där igen undrade jag: ”Är problemet att jag är för mycket av allt?”. Men jag är fighter och medan panelen gissar vilt, då står jag och funderar på min nästa comeback. Har ni listat ut vem jag är bakom maskeringen? Det här är nog första gången jag är med i tv helt osminkad, säger Mjukglassen i programmet och fortsätter:

– Mitt liv har kanske inte alltid varit någon dans på rosor. Jag har insett att det inte går att bara köra på. Vissa ärr går aldrig bort. Jag hoppas att många uppfattar mig som spontan och godhjärtad, att jag har bra energi. Men jag kan nog också fokusera lite för mycket på mig själv ibland och kan bli allergisk mot min egen karaktär. Jag gjorde några dåliga val tidigt i livet. Jag levde till och med hemlös under en period. Då var det inte så muntert på alla möten. Något som var barnförbjudet blev också min vardag. Tur att min äldre bror inte såg mig. Annars har barnen varit viktiga för mig, utan dem skulle jag nog inte haft den roll jag har idag. Men också min stora kärlek, där hade jag verkligen flyt som hittade lyckan.Av alla boys är han den som fick mig att smälta. Nu vill jag få er att smälta.

Möjliga ledtrådar:

Godis, glass, spegel, geléhjärtan, mötesrum, blå bakgrund, varm choklad

Låtval:

Lizzo – Boys

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: – Det känns som någon som har levt ett lite vilt liv. Hon var rädd för att storebror skulle se henne, Big brother. Alla ledtrådar tycker jag leder till Carolina Gynning.

Felix Herngren: – Jag är lite inne på Iran-spåret. En som sticker ut, hon är läkare, Dr Mouna. Hon har jobbat mycket kontor och det var inget glassigt liv som barn. utan det var tufft.

Måns Zelmerlöw: – Jag hörde det här ”för mycket av allt”. En som har skrivit en självbiografi som heter För mycket av allt och som dessutom kanske har varit hemlös men har definitivt jobbat med Big brother eller liknande produktioner. Det har varit ett stökigt liv. Sanna Bråding.

Nour El Refai: – Det var så sjukt bra låtval. Då kom det till mig, liksom över mig när du uppträdde. Det är Molly Hammar.

Smygfilmning av Mjukglassen:

Mjukglassen smygfilmas när hon handlar en tatueringstidning, läppstift, byggkaffe och en lott.

– En lott, brukar du ha tur?, frågar kassörskan.

– Jag har faktiskt tur i både kärlek och spel, svarar Mjukglassen.

– Grattis, hur mycket har du vunnit?, undrar kassörskan då.

– Nja, jag spelar en annan typ av spel där jag har kontroll, avslöjar Mjukglassen.

– Vi ses kanske igen Mjukglassen!, ropar kassörskan.

– Det räknar jag kallt med, avslutar Mjukglassen.

Avsnitt 7

Mjukglassens möte med ”en god vän”:

– Hallå där Mjukglassen, får jag bjuda på något?, säger vännen i inslaget.

– Ja tack gärna, skönt med en paus, svarar Mjukglassen.

– Det kan bli tufft med dubbla karriärer. Ditt ordinarie jobb har ju inte mycket gemensamt med mitt, förutom förpackningen i så fall, säger vännen.

– Har det alltid varit din plan?, undrar Mjukglassen.

– Jag vill inte göra samma sak som mina föräldrar, utan ville komponera min egen framtid. Och det lyckades men jag kunde inte bortse från det jag har i blodet, säger vännen.

– Samma här. Jag lever min dröm just nu. Den jag hade som barn. Här, min specialitet, säger Mjukglassen och bjuder på tacos.

– Du förresten, får jag bjuda på en annan specialitet, säger kompisen och bjuder på brunost.

– Åh, vad speciellt och brunt, avslutar Mjukglassen.

Möjliga ledtrådar:

Känd musiker i leopardkostym, rosévin, taco, väska, spättekaka, fotbollsskor.

Låt:

Destiny’s child – Bootylicious

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Jag har ju varit ganska fäst vid att detta är Arantxa Alvarez. Då tänker man såhär att den personen skar ju upp lite ost där. Man skulle kunna säga att det var rakt över disk som han skar upp den osten. Det skulle ju då kunna vara en kollega, radioprataren Clabbe af Geijerstam.

Nour El-Refai: – Alltså Mjukglassen jag dör för dig nu. Du är så bra. Nu är det så bra låtval. Men jag är ganska nöjd med min Molly Hammar-gissning tills vidare.

Pernilla Wahlgren: – Jag tänkte på Molly Nutley. Det låter som en ung tjej. Sen sa hon att hon hade stått på samma scen som någon av oss, och jag och Molly tävlade i Let’s dance samtidigt. Då dansade ju Molly med Calle. Det kanske var Calle Sterner som satt där i leoparddräkt?

Felix Herngren: – Det känns ju som att det var norsk-kopplingen med brunost. Och den här kvinnan är född nära norska gränsen, i Värmland. Hon gillade skagen-tacos? Kvinnan bor numera i Göteborg. Och vi har ett körsbär uppe i skallen, cherry. Vem är det då? Mia Skäringer.

Mjukglassens present till Nour

En festligt inbjudan till årets fest ”Biljett till Mjukglassens finalparty”.

Avsnitt 8

Mjukglassens egna beskrivning:

– Jag har varit uträknade många gånger, inte minst av mig själv. Att jag står här nu smakar verkligen körsbär. Och den här glassen njuter verkligen av att höra panelens teorier. Tävlingar tar inte fram det allra bästa hos mig, jag vet att jag kan visa sidor som inte är så vackra och jag vill alltid ta hem spelet. Mitt verkliga namn är ju både hårt och mjukt och mjukglassen är ibland gulligare än sitt strösslade innehåll, säger Mjukglassen och fortsätter:

– Förra gången när jag gjorde något som påminde om det här kom jag inte så långt som jag hade hoppats, men det gav mitt liv en ny riktning. Jag har sadlat om flera gånger och kan göra det igen, jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska bli när jag blir stor. Men en sak vet jag, den här finalen tänker jag inte missa. Nu tänker jag styla fritt.

Låt:

Bomfunk MC’s – Freestyler

Möjliga ledtrådar:

Körsbär, Hip-hop, basketboll, prisrosett

Panelens fråga till Mjukglassen:

Felix Herngren: – Har du sysslat med hästar förr mjukis?

Mjukglassens svar: – Det har jag gjort och jag har tagit hem en åtråvärd trofé.

Nour El-Refai: – Har vi träffats?

Mjukglassens svar: – Det har blivit en och en annan aw, vi har ju haft samma jobb.

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – En åtråvärd trofé. Det finns en person som har motsvarande längd som den här människan har som har fått ett OS-guld också, äntligen efter många års slit. Jag tror att det här är Malin Bayard.

Nour El-Refai: – Jag var bättre på att gå på aw förr så jag tänker att det är någon jag har jobbat med innan. Det känns ju lite som en person som är väldigt rolig, som kanske håller på med radio. Musikhjälpen tänker jag för den har jag ju lett, jag tänker Farah Abadi.

Måns Zelmerlöw: – Jag tänker framförallt på det här med aw:s är det ju så här, var after workar vi? Jo vi after workar på Unmasked – Arantxa Alvarez. Jag kan inte släppa Arantxa.

Pernilla Wahlgren: – Jag tyckte att Måns gissning på Arantxa var jättetokig verkligen. Men ju mer jag hör och tittar på henne och studerar så tycker jag att det känns som Arantxa i rösten och stilen. Och sen har jag sett att hon har varit med i Idol för hon kom med en guldbiljett till Nour så jag tror han har rätt. Jag tror att det är värsta lurringen.

Fler gissningar:

Leila K, Shima Niavarani

Mjukglassen i Masked Singer 2022

Mjukglassen.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mjukglassen åkte ut ur Masked Singer – Arantxa Alvarez lurade under masken

Det blev Mjukglassen som fick lämna i det åttonde avsnittet av Masked singer, efter att Mjukglassen fått minst röster av publiken.

Det visade sig att det var Unmasked programledaren Arantxa Alvarez som var gömd bakom Mjukglassen-masken.

Här förklaras ledtrådarna:

  • ”Har jobbat med Abba” – var programledare när Abbas nya skiva avslöjades i höstas
  • Guldbiljetten hintade om Idol där Arantxa tog sig till topp 20 år 2013
  • ”Något barnförbjudet blev hennes vardag, tur att inte storebror såg mig” – har varit programledare för Big Brother.
  • Fått hela Friends arena att hylla henne och vi såg ett hästpris” – vann stjärnhoppningen under Stockholm Horseshow
  • ”Namnet betyder något taggigt” – Arantxa betyder törnbuske

– Jag fick först frågan att vara med som Mjukglassen i Masked Singer och sen, någon månad därpå fick jag ett samtal om att fyran och produktionen precis fått grönt ljus för att göra ett sprillans nytt ”eftersnacksprogram/talkshow” och frågade om jag ville programleda. Jag tvekade inte en sekund utan tänkte direkt ”VILKEN ROLIG TWIST!”, avslöjar Arantxa för Hänt i en intervju. Hon fortsätter:

– Det har ju minst sagt varit en konst att kunna bolla dom bollarna i luften samtidigt som man ska vara otroligt hemlig kring ens identitet i spelet. Så det var som ett spel i själva spelet för min del. Stressigt? Absolut, kul? ABSOLUT!

Pernilla Wahlgren om misstanken till familj och vänner – under inspelningen av Masked Singer

Se klippet här!

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!