LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Mischa Billing ersätts i Sveriges mästerkock – anledningen bakom frånvaron

09 feb, 2023 
Under onsdagens avsnitt av Sveriges mästerkock saknades Mischa Billing.
Istället ersattes hon av en tjej vid namn Anna.
Nu berättar jury-medlemmen om anledningen bakom frånvaron.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIPBrand logo
Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP

Sveriges mästerkock är tillbaka med den 13:e säsongen i ordningen och precis som vanligt gör amatörkockar allt i sin makt för att kamma hem titeln Sveriges mästerkock och ett åtråvärt kokbokskontrakt.

Under onsdagen var det dags för årets första lagtävling och deltagarna fick lämna mästerkocksköket för en dag och bytte ut köksbänkarna mot frisk luft på Resta gård.

Redan i inledningen av programmet välkomnar jury-medlemmen Tommy Myllymäki, 44, deltagarna till gården och berättar att hans kollega Misha Billing, 57, saknas. Men någon vidare förklaring på vart hon befann sig fick tittarna inte.

Därför ersattes Mischa Billig i Sveriges mästerkock

Istället möttes tittarna av ett helt nytt ansikte som gjorde Tommy och Tom Sjöstedt, 47, sällskap. Det var ingen mindre än Anna som är ägare av gården där tävlingen skulle utföras.

Annons

Men hur kommer det sig att en av de tre jury-medlemmarna saknades under programmets första lagtävling?

När Hänt når Mischa berättar hon att hon hade drabbats av en förkylning precis lagom till inspelningen.

Ja jag fick en dunderförkylning och fick kurera mig hemma, så jag inte smittade ner deltagare och juryn” skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Förhoppningsvis är hon alltså med största sannolikhet tillbaka i rutan under nästa veckas utmaningar i mästerkocksköket.

Tommy Myllymäki tog över efter Markus Ayjalay

För den som kommit in sent i säsongen så var inte bara Anna ett nytt ansikte i den eminenta juryn. En som är helt ny för säsongen är ingen mindre än stjärnkocken Tommy Myllymäki som bland annat kammat hem titeln Årets kock.

Han ersätter Markus Ayjalay som under många år hade en given plats i Sveriges mästerkock.

Det var i ett långt inlägg på Instagram som han kom med nyheten att han nu skulle lämna över det prestigefulla uppdraget till en annan kock.

Dags att tacka för mig. En lång och fantastisk tid med många underbara medarbetare och deltagare. Blev några timmar ändå…12 säsonger av Sveriges Mästerkock 3 säsonger av Sveriges Yngsta Mästerkock 1 säsong av Decenniets Mästerkock 2 säsonger av Sveriges Mästerkock VIP 6 säsonger av Efter Stängning”, skrev Markus på sin Instagram.

FOTO: TV4

Annons