ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför tittar inte Tom Sjöstedt på Sveriges mästerkock: “Väldigt svårt”

29 dec, 2022 
Tom Sjöstedt i Sveriges mästerkock
Snart drar Sveriges mästerkock igång.
Nu berättar jurymedlemmen Tom Sjöstedt om de starka känslorna över att se sig själv på tv.
– Skitjobbigt att man själv är med, berättar Tom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIPBrand logo
Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP

Sveriges mästerkock, programmet där amatörkockar får briljera med sin matlagning, är snart tillbaka med den 16:e säsongen i ordningen.

I den nya säsongen är det inte bara ett helt nytt gäng tävlande – nu är det nämligen även dags för en ny jurymedlem att ta plats i trion. Detta efter att stjärnkocken Markus Ayjalay, 51, i höstas kom med beskedet att han gjort sitt i programmet efter tolv härliga säsonger.

Stjärnkocken Tommy kammade hem vinsten i Kockarnas Kamp 2012 och blev utsedd till Årets kock 2007 – så att han kommer kunna bidra med sin expertis råder det inga tvivel om.

– Det blir en jäkligt bra säsong, många otroligt duktiga matlagare. Stark säsong matmässigt skulle jag vilja säga, säger Tom Sjöstedt i en intervju med Hänt.

Tom Sjöstedt vill inte se sig själv på tv

Att Tom älskar sitt jobb som en av de eminenta jurymedlemmarna är det ingen tvekan om – men något han däremot inte tycker om är att se sig själv på tv. Sanningen är den att han tycker det är väldigt jobbigt.

Annons

När Hänt är i kontakt med Tom frågar vi vad han ser mest fram emot att det äntligen kommer sändas på tv.

– Jag ser egentligen inte fram emot någonting. Jag känner att vi kan spela in och inte släppa det över huvudtaget. Det är med skräckblandad förtjusning, är det ju. Jag har ju väldigt svårt att titta på mig själv, säger Tom och fortsätter:

– Det är med kniven mot strupen, nästan som under pistolhot när man tittar. Nej, men jag tycker det är skitjobbigt att man själv är med. Jag brukar inte kolla alls när jag är med någonstans, jag läser inte ens intervjuer där jag är med för att jag tycker det är jobbigt.

Jurymedlemmen om säsongsstarten: ”Lika nervös varje gång

Jurymedlemmen poängterar att han älskar sitt jobb och att han skulle kolla på det i utbildningssyfte och istället lära sig av det – och inte av glädje.

– Men däremot kan det ju vara bra att kolla i utbildningssyfte. Hur det klipps, hur det ser ut och hur man är och vad man kan utveckla kanske kan vara intressant att titta på. Så det kan väl vara nyttigt att kolla på men det är ju inte av glädje jag gör det, berättar Tom för Hänt och fortsätter:

– Jag älskar ju det här, men att se sig själv på tv känns lite overkligt. Det känns otroligt spännande med säsongsstart, man är lika nervös varje gång. Man har ju ingen aning om hur det kommer klippas ihop.

FOTO: TV4/Cornelia Nordström / Expressen / TT

Annons