breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking

Kändiskocken tar över efter Markus Aujalay i Sveriges mästerkock

21 sep, 2022 
Markus Aujalay i Sveriges mästerkock
Markus Aujalay har valt att lämna Sveriges mästerkock efter 11 år.
Nu avslöjar TV4 vem som ersätter honom i programmet – och såklart är det inget okänt ansikte!
Annons
Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"
Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"

Sveriges mästerkock är den svenska motsvarigheten till programmet Masterchef som har varit en internationell succé. När den svenska versionen började sändas var Markus Aujalay, 51, en av programledarna. Men nyligen kom han med ett besked om sin framtid i programmet.

För bara några dagar sedan stod det klart att den populära jurymedlemmen Markus Aujalay, lämnar Sveriges Mästerkock. Nu lämnar han i stället plats åt en annan känd kock.

Markus Aujalays avsked till tittarna

På Instagram avslöjade Markus att han skulle lämna programmet. Stjärnkocken tackade för sig och skrev ett långt inlägg där han beskrev sina känslor efter att ha tagit det stora beslutet att lämna.

Dags att tacka för mig. En lång och fantastisk tid med många underbara medarbetare och deltagare. Blev några timmar ändå…12 säsonger av Sveriges Mästerkock 3 säsonger av Sveriges Yngsta Mästerkock 1 säsong av Decenniets Mästerkock 2 säsonger av Sveriges Mästerkock VIP 6 säsonger av Efter Stängning”, skrev Markus på sin Instagram.

Annons

Förutom alla tittare som kommenterade, visade även några gamla tävlande ur programmet sin kärlek för programledaren. Bland dem finns Jimmy Guo, som slutade femma i Sveriges mästerkock 2022, Helena Ekman, som slutade tre bakom Jimmy och Jessica Frej som var tävlande i den allra första upplagan av programmet.

SLUTET PÅ EN ERA”, skrev Jimmy Guo.

Tack för att jag fick äran att hänga med dig i din sista säsong”, skiver Helena Ekman.

Tack för förklädet”, kommenterade Jessica Frej.

Han tar över efter Markus Aujalay

Nu bekräftat vem som tar över efter Markus Aujalay – den prisbelönta kocken Tommy Myllymäki, 44.

Tommy utsågs till ”Årets kock” 2007. Fem år senare medverkade han matlagnings tävlingen Kockarnas kamp och slutade som segrare. Han har öppnat fler restauranger, bland annat restaurangen Aira, som belönades med en stjärna från Guide Michelin 2021.

Annons

Nu ska han alltså göra Tom Sjöstedt, 47, och Mischa Billing, 56, sällskap i Sveriges Mästerkocks jury-panel.

Sveriges Mästerkock har premiär våren 2023 och kommer att sändas på TV4 och TV4 Play.

Vad tycker du om förändringen i programmet?

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons