Mirka Norrström bryter tystnaden efter långa frånvaron

Trettonbarnsmamman Mirka Norrström

Instagram/TT
Trettonbarnsmamman Mirka Norrström har den senaste tiden varit sparsam med inlägg på sin blogg.
Nu berättar hon att hon fattar ett beslut om framtiden för bloggen.

Det var i Familjen annorlunda som Mirka Norrström först blev ett känt ansikte för det svenska folket. Sedan dess har hon hållit sig kvar i offentligheten bland annat genom sin blogg Trettonbarnsmamman och sitt Instagram-konto.

På sistone har hon dock inte uppdaterat bloggen i samma utsträckning som tidigare. Hon har tidigare berättat om att hon gått igenom något tufft och privat utan att gå in på exakt vad det är.

Tveksamheten kring att fortsätta blogga

I ett nytt inlägg på bloggen ger Mirka Norrström nu ett besked om vad som händer framöver.

Jag vet att jag har varit väldigt frånvarande från bloggen på sistone. Jag har egentligen inte gjort det för att jag velat för jag har verkligen saknat att skriva här. Men jag har ändå inte fått till några inlägg av olika privata orsaker. Till slut valde jag att ta en ordentlig funderare över bloggens vara eller icke vara”, skriver hon.

Det verkar inte ha varit ett lätt beslut, utan den här funderaren har fått ta sin tid, berättar hon.

Jag förstår ju att ni som är trogna läsare här vill se mer än ett inlägg i veckan och jag vill definitivt känna att jag kan leverera mera än så. Senaste halvåret har varit en otrolig jobbig period och jag har dessutom varit tyngd av att sakna denna ventil som bloggen är för mig. Jag behövde till slut tänka igenom riktigt ordentligt, lägga ner helt eller har jag orken, lusten och viljan att fortsätta”, skriver Mirka Norrström.

Mirka Norrström om vändningen i relationen med ex-maken

Beslutet om framtiden för bloggen

Sedan kommer det glädjande beskredet för läsarna: Hon fortsätter att skriva och kommer vara med aktiv framöver än vad hon varit under den senaste tiden.

Jag har kommit fram till att jag är inte redo att lägga ner bloggen, den är som en gammal trogen vän för mig och det är nu istället dags att jag tar hand om min gamla vän. Jag har ”sugit på karamellen” några dagar extra för att vara helt säker på att jag gör rätt beslut och det känns riktigt bra att jag har tagit mig denna tid till funderingarna”.

Nu ser hon fram emot en omstart och berättar att hon fått tillbaka suget igen. Dessutom passar hon på att be om ursäkt till sina läsare för att hon inte varit aktiv.

En läsare skriver och berättar att det var ett lättnandes besked.

”Roligt att du beslutade att fortsätta med bloggen – jag skulle verkligen sakna den!”.

En annan glädjer sig också över det, men hade ändå tyckt att det var skönt med någon form av varning om tystnaden.

Skönt att du är tillbaka. Du har ingen som helst skyldighet att förklara varför du inte skriver, men du kan ju bara slänga in nån rad om det t ex skulle behöva bli ett längre uppehåll”.

Bild: Instagram, Cornelia Nordström/Expressen/TT

Läs också: Mirka Norrström om ovanliga diagnosen

Läs också: Trettonbarnsmammans starka känslor efter bilolyckan

Senaste nytt