Mikaela Lauréns oro för dotterns hälsoproblem efter svåra förlossningen

Mikaela Lauréns svåra förlossning av dottern
Exklusivt

Mikaela Laurén, 45, blev mamma för första gången för två veckor sen. Men förlossningen av dottern blev en mardröm. Nu berättar proffsboxaren för exklusivt Hänt om skräcken:
– Hon hade oregelbundna hjärtslag när hon låg i magen, både innan och under förlossningen.

Mikaela Laurén, 45, och fästmannen Peder Södersteen Laurén, 37, blev föräldrar för första gången för drygt två veckor sedan. Paret tog hjälp av fertilitetskliniken Olga i Sankt Petersburg i november 2019 och var där första gången i januari 2020. Mikaela hann med tre besök under 2020 och i oktober blev hon gravid på första isättningen. Och trots att längtan efter att bli förälder har varit stor så är det en omställning att bli förälder.

I en intervju med Hänt berättade hon om hur tillvaron som nybliven mamma är.

– Jo men det känns helt fantastiskt, det är så mysigt men såklart är det verkligen omtumlande. Jag har kommit in i mammarollen väldigt fort, det känns så naturligt för mig. Jag tror man kan ha en fördel med att man är äldre så man blir inte blir så himla stressad. Det känns så självklart, berättar Mikaela och fortsätter:

Exklusivt
BARNBESKED Mikaela om att skaffa fler barn efter dotterns födsel

– Första veckan var väldigt omtumlande. Jag kände att jag hade jobb som hängde över mig. Men jag är en fighter så jag har krigat mig igenom det en dag i taget och nu känner jag mig mycket piggare.

Mikaela Lauréns egna ord om dotterns födsel

Under intervjun med Hänt avslöjar hon även om skräckupplevelsen under dotterns födsel och hur dottern mår nu drygt två veckor efter födseln.

– Det tog två dagar från det att värkarna började till att hon kom. Sen var jag tvungen att ligga inne på bb i tre dagar, både för att jag själv hade tappat mycket blod och för att min dotter hade ojämna hjärtslag. De fick ta sugklocka för att få ut henne, för hon satt snett med huvudet och låg på fel håll. Det var jättesvårt att få ut henne, så då fick de klippa upp mig för att få ut henne, säger hon och fortsätter:

– Hon hade oregelbundna hjärtslag när hon låg i magen, både innan och under förlossningen. Så vi var tvungna att göra en EKG efter att hon kommit ut och då brukar det vanligtvis bli bättre men då var fortfarande lite oregelbundet, så det har jag varit lite orolig för. Men nu har jag varit med henne och gjort EKG igen och då såg det jättefint ut!

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis lyxsemester med maken Anders Jensen – bilderna visar

LÄS OCKSÅ: Joacim Ricklings första ord om gravidlyckan med Caroline Kejbert

FOTO: Mikaela Laurén/Instagram

SENASTE NYTT!