Mikael Soldoktorn Sandström lämnar Lotta Engberg för tv-inspelning

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg flyttade ihop tidigare i år, men efter endast ett halvår som sambor tvingas nu Mikael att lämna Lotta.

Lotta Engberg, 58, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, har varit ett par i drygt ett och ett halvt år. Deras kärlekssaga började digitalt, då coronapandemin gjorde att det blev svårt att ses eftersom de då bodde långt ifrån varandra. Men när de väl sågs gick allt snabbt.

Mikael Sandström om relationen till Lotta Engberg

Tidigare har Mikael och Lotta berättat att de under sin första dejt åt en middag tillsammans och hintade om att det med all sannolikhet inte var sista gången de sågs och bara ett halvår senare hade de köpt hus ihop och sedan i mars i år kan de kalla sig för sambor.

I en intervju i Intimt med Björkén berättade Mikael om han och Lottas förhållande.

– Det går alltid utmärkt.

När han får frågan om när de blev ett par var Mikael först lite tveksam till om han ville uppge ett datum, men till sist gav han med sig och berättade:

– Men vi firar väl i, måste väll säga någon gång i juni, vi gjorde ingen grej av det men sedan dess förhöll vi oss till det helt enkelt, sa han och fortsatte:

LISTA Alla deltagare i The island

– Vi pratades vid i flera månader och sågs inte på tre månader för att det var corona, sa han i videon.

Doktor Mikael lämnar Lotta Engberg

Även fast kärleken verkar spira mellan de båda tv-profilerna så tvingas nu Mikael lämna Lotta och deras villa.

Detta eftersom Mikael är en av deltagarna i Discoverys nya satsning som bygger på det brittiska formatet The Island. Kändisarna ska överleva på en obebodd ö utan mat, vatten eller andra förnödenheter. Samtidigt som de måste tampas med hunger och livsfarliga djur ska de även handskas med varandra.

Tillsammans med ett gäng andra kända svenska profiler ska Mikael utmana sina gränser på en öde ö i Stilla havet. Utöver Mikael så är det Maria Montazami, Thomas Wassberg och Lisa Ajax som kommer ta sig an det tuffa äventyret som kommer utspela sig under 14 dagar.

LÄS OCKSÅ: Jesper Parneviks stora sorg efter vännen Göran Zachrissons död

LÄS OCKSÅ: Fredrik Eklunds nya bild på tvillingarna rör följarna till tårar

FOTO: Mikael Sandström/Instagram