Mikael Sandström skjuter upp Doktor Mikael Live – då är det premiär

02 nov, 2020 
Doktor Mikael Sandström
Doktor Mikael har valt att satsa på en helt ny karriär.
Nu väljer han själv att stoppa satsningen.
Och följarna hyllar honom för beslutet!
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Doktor Mikael Sandström, 62, har haft ett minst sagt händelserikt år. Som tidigare har han varvat jobbet som läkare med att dyka upp som folkkär tv-personlighet i TV4:s Nyhetsmorgon. På det har han också träffat kärleken på nytt. I det här fallet Bingolotto-programledaren Lotta Engberg, 57, som han föll pladask förr. Allt startade med lite ömsesidigt flirtande i media. Men snart blev det allvar och paret gick på dejt i somras. Och i augusti bekräftade Mikael att han och Lotta var ett par.

Doktor Mikael inledde annars året med att förbereda sig inför TV4:s succéprogram Let's dance, där han var en av de tävlande. Men coronavirusets spridning i samhället fick Mikael att tänka om.

I direktsändning avslöjade Mikael att han valt att hoppa av Let's dance, eftersom han ansåg att han behövdes inom vården.

Nu har Mikael valt att ta ytterligare ett tufft beslut. Den populäre TV4-profilen har den senaste tiden fokuserat på en helt ny karriär. Det har också resulterat i nya showen Dr. Mikael Live. Föreställningen skulle ha premiär den 12 november, och biljetter har sålts, både fysiska och digitala. Men nu ger Mikael besked om att showen stoppas.

Annons

Därför ställs Doktor Mikael Liv in

I ett klipp på Mikaels Instagram berättar han om beslutet:

– Det har väl inte undgått någon att covidproblematiken tilltar igen. Det har varit på nedgång ganska länge, men nu kan jag se från första parkett hur det ökar igen. Jag vill ju hjälpa till att stoppa smittan, inte att smitta den, säger Mikael Sandström och fortsätter:

– Därför har jag fattat pånyo ett drastiskt beslut. Och det är att skjuta upp min föreställning tills vidare fram i vår. Då hoppas jag verkligen att det är säkrare igen.

I en kommentar till klippet utvecklar han sina tankar:

På grund av den ökade smittspridningen är det med tungt hjärta som jag tyvärr måste meddela att Dr. Mikael LIVE skjuts upp till våren 2021. Tanken var att restriktionerna skulle öppnas upp från och 1 november, men i och med att det beslutet hävdes i flera av landets regioner så blir det omöjligt att genomföra showen just nu”, skriver han och fortsätter:

Annons

Jag har med egna ögon sett effekten av pandemin och jag som överläkare kan inte med gott samvete ens riskera att en enda individ drabbas av covid-19. Nu måste vi värna om varandra och visa hänsyn. Men jag ser otroligt mycket fram emot att se er alla på plats så fort det bara går, så vi jobbar på att boka ett nytt datum så fort som möjligt.

I kommentarsfältet stöttas nu Mikael av sina följare.

Klokt beslut”, skriver en person.

En annan kommenterar:
Sååå himla tråkigt, men vi har full förståelse. Vi hoppas att föreställningen kan genomföras en annan gång.

FOTO: TT, Nyhetsmorgon/TV4

Annons