LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikael Sandström om stödet från Lotta Engberg inför scenshowen

01 nov, 2020 
Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström
Mikael Sandström berättar om Lotta Engbergs stöd inför hans svenshow.
Mikael Sandström är van att stå framför tv-kamerorna, men det är något annat att stå på en scen och underhålla.
Tur då att han har proffset Lotta Engberg som hjälp.
– Vi pratar mycket om det och tycker att det är kul, säger läkaren till Hänt.
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssagaBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Kärleken fortsätter sprudla mellan doktor Mikael Sandström och programledaren Lotta Engberg. De började ju dejta i våras och sedan dess har de hållit ihop. I början av augusti gick de ut med att de var ett ett par.

– Hon har så många fina sidor som kanske inte syns i offentligheten. Hon har ett större djup än vad som kanske syns. Hon är varm och prestigelös och initiativrik – jag skulle kunna babbla på om hennes fina sidor hur länge som helst, sade doktor Mikael Sandström till Hänt då när han fick frågan om vad hos Lotta Engberg han föll för.

Mikael Sandström har sedan i våras arbetat med en föreställning som ska blanda humor med allvar och en massa historier från han liv inom vården. Den heter Dr. Mikael live och är tänkt att ha premiär på Playhouse teater den 12 november samtidigt som den kommer att streamas.

Efter de senaste coronarestriktionerna är det dock lite oklart än hur allt kommer att bli, men läkaren forsätter förberedelserna.

Annons

Lotta Engbergs tips till Mikael Sandström om showen

När Hänt pratar med honom på söndagseftermiddagen är han på väg hem från en helg med Lotta Engberg. Han berättar att hon givit honom en hel del tips och trix om showen.

– Oja, det har jag absolut fått. En hel del, faktiskt. Jag är faktiskt på väg från henne nu. Vi pratar mycket om det och tycker att det är kul. Min avsikt är att showen ska bli roligare än Nyhetsmorgon, att det finns potential att ta ut svängarna, säger doktor Mikael Sandström.

Han hyllar även sin flickvän och berättar om hur värdefull hennes input är inte bara för honom utan också för de andra programmen som hon leder.

– Lotta är väldigt duktigt. Hon är med och producerar Bingolotto, till exempel, mycket mer än vad folk tror. Många uppfattar kanske henne som en lottohjulsperson, men hon är med i skapandet av programmet väldigt mycket, säger Mikael Sandström.

Annons

Så stöttar de varandra

Han syns ju själv som bekant ofta i tv-rutorna. Bland annat när han gästar Nyhetsmorgon för att prata om hälsa och sjukvård. Mikael Sandström berättar att han brukar stötta Lotta Engberg inför hennes sändningar, och att hon peppar honom vid hans insatser.

– Ja, absolut! Hon tittar till exempel mer på Nyhetsmorgon än vad hon gjort förut. Jag får alltid en kommentar från henne varje tisdag. Så det är en stöttning, det tycker jag, säger doktor Mikael Sandström.

Annons