Lotta Engbergs okända stöd till Mikael Sandström

07 okt, 2020 
Lotta Engberg & Mikael Sandström
När man är offentlig får man stå ut med mycket åsikter och kommentarer.
Nu berättar Mikael Sandström om Lotta Engbergs stöd till honom.
– Lärt mig mycket, säger han.
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Lotta Engberg och Mikael Sandström

Mikael Sandström har många strängar på sina lyra. Förutom att jobba som narkos- och akutläkare parallellt med att vara expert på TV4:s Nyhetsmorgon är han nu också aktuell med den nya säsongen av Biggest Loser - programmet där fjorton deltagare gör sig redo för att påbörja resan mot ett friskare och sundare liv med hjälp av hårda träningspass, förändrade matvanor och tuffa tävlingar. När Hänt pratar med Mikael säger han att han känner sig spänd inför säsongsstarten av programmet, men att han redan nu är medveten om att han gör en felsägning vid ett tillfälle och därmed är beredd på att han kommer få kritik.

– Jag tycker det ska bli spännande. Jag kommer absolut titta. Men det finns ju några småsaker som jag vet folk kommer kommentera. Jag säger säkert fel någonstans, säger han och fortsätter:

– Men vill man märka ord och vill man missförstå så går det säkert. Det är bara man själv som letar problem isåfall, för man förstår ju precis vad jag menar. Men sånt får man stå ut med.

Annons

När han får frågan hur han brukar hantera kritik säger han att han oftast försöker låta det passera, men att det självklart finns tillfällen som är annorlunda.

– Jag får väl förklara mig om det skulle bli för mycket av det, men annars tror jag att jag får låta det passera. Det finns ju alltid folk som kommer ha något att klaga på, så jag försöker ta det med en nypa salt. Men om det är så att jag skulle säga en fel sjukdom, ja då är det något annat. Men om det är någon som bara aktivt vill missförstå så brukar jag inte tillmäta sån betydelse till det.

Lottas stöd till Mikael

Sedan några månader tillbaka är Mikael tillsammans med den folkkära Lotta på Liseberg-programledaren Lotta Engberg, och då hon efter alla år i det offentliga är van vid både kritik och media på ett annat sätt än vad han är van vid avslöjar Mikael att hon brukar ge honom tips.

– Lotta är mycket mer mediavan än vad jag är så där finns det väldigt mycket att lära sig av. Hon har ju varit i offentligheten väldigt länge, säger han.

Annons

Under deras tid tillsammans har hon gett honom en hel del tips, men det är två saker han tagit med sig extra mycket.

– Hon har lärt mig att vara mycket mer selektiv och att säga nej, berättar han innan han fortsätter:

– Hon har ett finger med i många spel, det lovar jag er. Hon har en väldig insikt och kunskap om hur man producerar och ja, det är inte bara en programledare det där.

FOTO: TT

Annons