LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mikael Sandströms ärliga ord om kampen med Lotta Engberg: "Svårt"

05 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Det var i augusti som Mikael Sandström och Lotta Engberg gick ut med att de var ett par.
I en intervju med Hänt öppnar Mikael nu upp om utmaningen i deras relation.
– Det är svårt, säger han.
Annons
Lotta Engberg och Mikael SandströmBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström


Mikael Sandström har en hektisk vår bakom sig där han tidigare i år bland annat hoppade av Let's dance för att kunna fokusera på sitt jobb som läkare på heltid i dessa tider. Sedan dess har det varit mycket för tv-profilen, och för Hänt berättar han om stressen som kommit med allt jobb.

– Läget är stressat men under kontroll. Jag har så mycket grejer på gång just nu med jobbet. Det är dåliga patienter, Nyhetsmorgon imorgon och min föreställning och förberedelsearbetet till det, samt andra förslag och erbjudanden jag får och sådär, säger han innan han fortsätter:

– Men hela mitt yrke sedan 35 år tillbaka är ju stress. Jag tar en sak i taget bara. Ibland till och med två. Som narkosläkare har jag ju lärt mig att hantera stress.

Men det är inte bara stress det senaste halvåret har gett honom. I augusti kunde Mikael nämligen stolt presentera sin nya flickvän, som inte är någon annan än den folkkära programledaren Lotta Engberg. Det nyblivna paret har pratat öppet om sin kärlekslycka flera gånger, och i slutet av september var de bland annat på en romantisk kärleksresa i Spanien tillsammans.

Mikael öppnar upp om kampen i relationen med Lotta

Mikael och Lotta fick upp ögonen för varandra mitt under coronapandemin när alla blev uppmanade att hålla social distansering, och det tillsammans med deras späckade scheman gjorde det svårt.

– Vi skämtade om det, att det här måste nog vara det sämsta dejtingklimatet. I dubbel bemärkelse. Det var ju bättre att dejta någon 1880, då kunde man iallafall cykla till varandra men nu kan man inte göra någonting, säger Mikael och skrattar.

Men då Mikael var rätt så tidig med att få corona kunde han redan i somras se att han hade antikroppar och passade därför på att träffa Lotta, då han visste att de båda numera var säkra från viruset.

– Vi sågs ju inte förrän i juni och då visste ju jag att jag inte smittade henne och att hon inte kunde smitta mig, berättar han innan han fortsätter:

– Men det är knöligt att få ihop schemat. Därför hade vi semester ihop, men vi bor ju liksom 40 mil ifrån varandra så det är svårt att få ihop schemat. Men det går.

Efter att ha haft distansförhållande sedan i juni har de båda kommit fram till att det inte är något de vill ha, men då det har hänt en hel del för de båda rent jobbmässigt har de inte hunnit komma fram till hur framtiden för de kommer att se ut.

– Vi vore ju idioter om vi inte har märkt att man inte kan gå till varandra. Men hon har ju jobbat på Liseberg och Bingolotto och jag har ju haft fullt upp, förklarar han.

FOTO: TT

Annons