Doktor Mikael Sandströms nya besked om Let's dance

07 aug, 2020 
Mikael Sandström
Doktor Mikael Sandström är revanschsugen. Han valde nämligen att hoppas av Let's Dance förra säsongen för att fortsätta jobba inom vården under coronakrisen.
– Jag är jättesugen på att göra det igen, säger han.
Annons
Allt om Mikael Sandström
Allt om Mikael Sandström

Det blev en hel del dramatik i årets säsong av Let’s dance. Bara några dagar innan premiären tvingades Siw Malmkvist ställa in sin medverkan på grund av coronariktlinjer. Avsnitt ställdes in och sköts fram på grund av att personer i produktionen insjuknade, däribland Anders Jansson som senare hoppade av. Dessutom meddelade David Hellenius och Tilde de Paula Eby att de inte längre tänker leda programmet.

Var tvungen att hoppa av

Under det andra avsnittet meddelade doktor Mikael Sandström att han lämnar programmet för att återgå till sjukvården under coronakrisen. Han dansade med Malin Watson.

– Jag hade ju tjänstledigt, men fick hoppa in och dubbelarbeta på covid-intensiven. Så det här våren blev inte alls som jag tänkt, säger Mikael Sandström till Hänt och berättar att han vill få en chans till.

– Jag är jättesugen på att göra det igen, det kändes som att det blev halvgjort senast. Det var väldigt roligt, men sen blev det som det blev. What is the odds på att det ska komma en pandemi just det året när jag ska vara med i Let’s dance?

Annons

Har du hört något från programmet än?

– Nej, det har jag inte. Senast så kom förfrågan i december, så det kanske blir så den här gången också. Det återstår att se hur TV4 gör med Let’s dance nästa säsong, det har de kanske inte bestämt än. Men jag är sugen!

Istället för ett år fyllt av dans har 2020 alltså inneburit många tunga arbetspass. Fler än en gång var Mikael Sandström tvungen att jobba dubbelpass. I dag ser läget lite lugnare ut, men helt ledigt har han inte.

– Jag jobbar fortfarande vartannat dygn, säger överläkaren och berättar vidare om sitt nya projekt:

– Och sen har jag min scensatsning, jag kallar det för Stand up medicine, som har premiär i november på Playhouse i Stockholm.

Osäkerheten kring nya showen

Hur den showen kommer att framföras är inte helt bestämt ännu, eftersom osäkerheten kring coronaviruset håller i sig. Men på något sätt ska den i alla fall sättas upp, försäkrar Mikael Sandström.

Annons

– Biljetterna är sålda, men vi vet inte hur det kommer att bli. Den kommer att livestreamas i alla fall.

Föreställningen kommer att handla om Mikael Sandström liv inom vården, och han säger att det medicinska lärdomar kommer att blandas med humor och berättelser om olika patientmöten. Bland annat.

– Jag kom på nu att jag ju pratar om kärlekens kemi, hur de känslorna styrs av biokemi – så det passar ju bra nu, säger Mikael Sandström med hänvisning till sin nya relation med Lotta Engberg.

Jag tycker alltid att det låter så oromantiskt när man pratar om kärlek som kemi.

–  Så är det ju! Allt de är biokemi, och det är väldigt oromantiskt. Men det kan vara fint ändå, säger Mikael Sandström.

Bild: Stefan Mattsson, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons