Michael Nyqvists dotter Ellen väntar barn – fem år efter hans död

Ellen och Mikael Nyqvist.

Michael Nyqvist gick bort 2017 och efterlämnade både sin fru och två barn.
Nu, fem år senare, väntar den folkkära skådespelarens dotter Ellen barn.
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder
0:43

Efter reklamen: Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder

(0:43)

Slå på ljud

Den prisbelönta skådespelaren Michael Nykvist medverkade i många filmer under sin karriär. Bland annat de klassiska filmerna Så som i himmelen och Millenium. Mot slutet av sin karriär fick han även en roll i en Hollywood-film, då han spelade mot Tom Cruise, 60, som skurk i Mission Impossible - Ghost protocol.

Men 2017 gick Michael bort i lugncancer. Han lämnade efter sig frun Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 52, och sina två barn Arthur Nyqvist, 25 och Ellen Nyqvist, 31. Michael blev 56 år gammal.

Catharina om sorgen efter Michaels död

Förra året öppnade Michaels fru Catharina upp om saknaden efter sin man. Hon skrev en krönika för Barncancerfonden där hon förklarade att hon hade svårt att göra sig av med saker som påminde henne om maken.

Jag har fortfarande inte sagt upp Mickes telefonabonnemang, kan helt enkelt inte förmå mig. Anledningen är att hans röst finns kvar på svararen. Det är helt irrationellt men känns så fruktansvärt att avsluta. Inte för att jag ringer dit – men jag vet att rösten finns där, som ett fruset ögonblick. Det har gått fyra år, det kanske börjar bli dags”, skrev hon då.

Men det hon beskrev som var tuffast var högtiderna, i synnerhet jultiderna.

”Men det är inte julafton som är svårast, snarare juldagsmorgonen. Stunderna efter, småpratet, analyserna, skratten”, förklarade hon vidare.

Michaels Nyqvist dotter Ellen är gravid

1990 gifte sig Michael med psykologen Pinita Rodriguez, och de fick dottern Ellen tillsammans. Men efter fyra år bestämde de sig för att gå skilda vägar.

Nu, fem år efter sin pappas bortgång avslöjar dottern att hon är gravid, något Allas var först med att skriva.

Nu delar Michaels dotter ett bildspel på Instagram. I bilderna visar hon upp sin gravidmage samtidigt som hon skriver ett finurligt rim i bildtexten.

Ellen på smällen”, skriver hon.

Stort grattis till graviditeten!

FOTO: Charlotte Brunzell/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN