Michael Nyqvist hade två barn – det gör dem i dag

Michael Nyqvist hade två barn – det gör dem i dag

Michael Nyqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespeare genom tiderna.
Efter sin död 2017 lämnade han barnen Ellen och Arthur.
Det gör barnen idag.

Michael Nyqvist, var en av Sveriges mest folkkära och omtyckta skådespelare. Men efter en tids kamp gick han bort i sviterna av cancer 27 juni 2017. Han blev 56 år och lämnade sin fru Catharina Nyqvist Ehrnrooth och sina två barn, Ellen Nyqvist, 29, och Arthur Nyqvist, 24 efter sig.

Michael Nyqvist tillsammans med hustrun Catharina och barnen Ellen och Arthur år 2002.

Mikael Nyqvist var tidigare gift med psykologen Pinita Rodriguez. De båda gifte sig 1990 och samma år fick de sin gemensamma dotter Ellen Nyqvist som idag är 30 år gammal.

Dock gick paret skilda vägar under en skilsmässa 1994. Inte långt efteråt träffade Mikael sin stora kärlek Catharina som precis som maken hade gjort karriär inom film och scen. Tillsammans fick paret fick sin son Arthur som föddes 1996. Paret och gifte sig sedan 1998.

Flyttade från landet

Mikaels dotter Ellen Nyqvist är idag yrkesverksam som designer och bor i London. Hon flyttade till London för att studera produktdesign på det anrika Central Saint Martins College och efter sin examen 2017 har hon valt att bo kvar i metropolen där hon driver sin egna designbyrå.

Från vänster: Arthur Nyqvist, Ellen Nyqvist, Michael Nyqvist och Catharina Nyqvist.

Hon hade innan dess studerat Film på Stockholms universitet och även Konst och design på Nyckelviksskolan.

När Mikael Nyqvist gick bort inrättades det en stiftelse i hans namn där man förutom prispengar varje år även delar ut en staty designad av Ellen själv.

Syntes tillsammans på röda mattan

Ellens talang för design har även fått bredare uppmärksamhet när hennes designförslag vann den tävling som den Internationella Bilsportsförbundet utlyste för att skapa en ny trofé för den högsta elektriska bilssportsdivisionen Formula-E.

Även om Arthur Nyqvist, 24, har sedan barnsben figurerat med sin pappa på den röda mattan så har han till skillnad från sin storasyster valt en långt mer privat tillvaro på sociala medier. Bilder på honom är sällsynta men då och då dyker han upp på sin mammas Instagramflöde. Han bor tillsammans med sin mor i en lägenhet i centrala Stockholm.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN