Mia Parneviks känslosamma brev till dottern Peg: ”Förlåt”

Mia Parneviks sorgliga brev till dottern Peg Parnevik
Mia Parneviks ursäkt till Peg Parnevik blir väldigt känslosam när hon ifrågasätter sig själv som förälder och ständigt understryker hur mycket kärlek hon har för sin dotter.
Annons

För fem år sedan hoppade Peg Parnevik, 23, av college efter att ha pluggat där i lite över ett år. Hon hade vantrivts på skolan, men när hon hoppade av kändes det ändå som ett misslyckande.

Den då 18-åriga Peg hade gått i terapi under en tid och i samband med det började hon skriva ett brev till sina föräldrar Jesper Parnevik, 54, och Mia Parnevik, 51, där hon beskrev sina känslor och tankar som hon tidigare inte hade berättat.

Mia driver idag podcasten Parnevik & Engblom tillsammans med bästa vännen Annelie Engblom. Det senaste avsnittet inleds med en ljudupptagning från familjens realityserie Parneviks för fem år sedan när Peg läser upp brevet för sina föräldrar.

– Jag tror att ni ofta tror att bara för att jag är den smarta och kan oftast klara mig själv, att jag inte behöver uppmärksamhet, inleder Peg.

”Känns bara som ett misslyckande”

Peg berättar att hon tycker att lillasyster Penny Parnevik, 22, får uppmärksamhet på ett helt annat sätt och att hennes prestationer inte får någon uppskattning. När hon tagit upp det tidigare känner hon det som han bara mötts av skratt och att det sopats under mattan. Hon beskriver sedan avhoppet fån college som det svåraste hon gjort.

– Att lämna Washington & Lee var nog det svåraste jag någonsin gjort fastän det skulle varit ett helvete att gå kvar där, men jag känner mig som en misslyckad person för att jag inte gör någonting just nu. Jag tror inte ni förstår helt det här kriget inom mig som alltid finns, säger Peg.

Peg avslutar med att hon ibland inte behöver skäll, utan bara ett tyst stöd under den svåra tiden. Jesper avbryter den korta tystnaden efter talet och säger att han är chockad över det han just hört.

– Jag tror inte att ni fattar hur svårt det är. Det är så jobbigt. Att växa upp här i USA, då är det värsta man kan göra att inte gå på college. Det känns bara som ett misslyckande, säger Peg

Peg Parnevik börjar gråta och båda föräldrarna tröstar henne samtidigt som de försäkrar dottern om att hon absolut inte är ett misslyckande.

– Peg har alltid varit väldigt driven och väldigt och väldigt så där ”Jag ska vinna, jag ska vara bäst”, även mellan syskonen sedan hon var väldigt liten så jag kan förstå lite hennes rädsla att det kan uppfattas som ett misslyckande, vilket det absolut inte är, säger Jesper Parnevik i ljudklippet.

”Förlåt för att jag inte var där”

Nu fem år senare städade Mia nyligen ut saker ur huset, vilket ledde till nostalgi när hon hittade gamla bilder. Detta gjorde att hon började reflektera över saker och skrev ett brev till Peg, där Mia vill berätta hur hon känner.

– Det finns så mycket jag önskar att jag hade gjort, som jag aldrig gjorde och saker jag har gjort som jag faktiskt inte borde. Det är så mycket jag vill göra om och göra rätt, säger Mia och fortsätter senare:

– Varför pratade jag inte mer med dig? Varför? När jag såg att du inte mådde bra. Varför gjorde jag inte mer?

Det är ett långt, känslosamt brev där Mia Parnevik beskriver det som att det är en gåva att vara föräldrar, men att det inte är enkelt. Återkommande ifrågasätter hon sina val och hur hon hanterade saker som förälder.

Kontinuerligt i brevet förklarar hon hur otroligt mycket hon älskar sin förstfödda dotter. Mia hyllar också Peg för den hon är och för allt hon gör. Samtidigt vill hon be om ursäkt – något hon insett att hon nog aldrig gjort.

– Jag är inte så stolt över hur jag hanterade allting. Så Peg, förlåt. Förlåt för att jag inte pratade tillräckligt, förlåt för att jag inte försökte tillräckligt. Förlåt för att jag inte var där alla gånger du behövde mig och förlåt för att jag inte bara stoppade all idioti som stoppade dig, säger Mia med gråten i halsen.

Med darrande röst avslutar Mia brevet till Peg:

– När jag en gång går bort så kommer min energi finnas där för dig, i dig och i allt vi har byggt. Det finns ingen som tror på dig så mycket som jag. Jag älskar dig, alltid, för alltid. Puss, mamma.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…