TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Mia Parnevik förd till psykakuten efter kraschen – nu berättar hon

02 feb, 2022 
Mia Parnevik förd till psykakuten
Humörsvängningar som utbröt i storbråk med maken och ett besök på psykakuten.
Nu berättar Mia Parnevik om den tunga tiden som drabbade familjen.
– Jag tappade helt fotfästet, säger hon i podcasten Kvinnohälsa Under-Livet.
Annons
Penny Parnevik och Douglas Murray kärlekshistoriaBrand logo
Penny Parnevik och Douglas Murray kärlekshistoria

Mia Parnevik, 53, syns nästan alltid med ett leende på sina läppar. Tillsammans med maken Jesper Parnevik, 56, har Mia fyra barn – Peg, 26, Penny,24, Philippa, 22, och Phoenix, 20.

Under flera års tid fick det svenska folket följa Mia och familjen i realityserien Parneviks men år 2018 beslutades det att lägga ner serien. Idag är det istället via sociala medier som man kan följa familjen.

Mia är en aktiv användare av Instagram och delar flitigt med sig av uppdateringar. Även om livet för det mesta ser glatt och härligt ut så har det funnits mörkare tider i hennes liv.

Mia Parnevik opererade bort livmodern och äggstockarna

När Mia var 42 år gammal genomgick hon en hysterektomi. Förutom hela livmodern så opererades även äggstockarna bort. Detta efter att hon drabbats av myom och cystor på sina äggstockar. Med två föräldrar som haft cancer var detta vad läkaren ansåg behövdes göras.

Annons

Efter operationen hade Mia Parnevik svårt att känna sig som sig själv och hon mådde väldigt dåligt psykiskt.

– Jag blev en helt annan människa. Jag gick från noll till hundra i humörsvängningarna, säger Mia i podcasten Kvinnohälsa Under-Livet.

Tiden efter operationen kom att bli tuff och Mia hade svårt att hantera sina känslor.

– Det finns många roliga storys jag skulle kunna berätta. Min man, han fick utstå ganska mycket kan jag säga. Jag tror vid något tillfälle att jag vart så förbannad, och det handlade bara om att ”jag kör ungarna dit och du hämtar på lacrosse-träningen. Du ska göra det och jag gör det”, bara upplägg om vardagsgöra. Jag tyckte att han sa att jag ska göra allt för jag hörde inte honom, jag var i en bubbla. Det var som att man sätter på sig ett sånt där moon-head, när man ska till månen, säger Mia i podcasten och fortsätter:

– Jag hörde ingenting, allt jag hörde och såg var i mitt sken. Jag blev helt galen. Och jag som är ganska glad i mig själv och har aldrig haft ångest. Jag lever med en man som har haft prestationsångest hela sitt liv och vill alltid leverera. Och plötsligt är jag psykopaten.

Annons

Fördes till psykakuten efter kraschen – nu berättar Mia

Vid ett läge mådde Mia Parnevik så pass dåligt att hon snabbt behövde ta till hjälp. Anitha Clemence, 43, som är programledare för podcasten, berättar i avsnittet att Mia färdades till psykakuten.

– Jag tappade helt fotfästet. Jag var hemma i Sverige och ringde till en kompis som hade en annan vän som sa att ”jag har världens bästa psykolog, du kan åka dit nu”. Så körde hon mig dit och då fick jag antidepressiva som jag tog under en längre period, säger Mia Parnevik och fortsätter sedan:

– Jag kände mig ganska avtrubbad, det blev inte bättre de månaderna jag tog det så jag försökte ta bort dem då. Men jag tror att i såna perioder så måste man ha hjälp med allt man kan få.

FOTO: Cornelia Nordström / EXP / TT , Viafree

Annons