Idol 2023 marknadsföring banner

Messiah Hallberg och Klara Doktorow lämnar NRJ – ett år efter Adam Alsings död

01 apr, 2021 
https://image.hant.se/Linnea.jpg.jpg?imageId=5434184&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Linnea Lundgren
Det var ett år sedan Adam Alsing somnade in i sviterna av covid-19.
Nu väljer kollegorna Klara Doktorow och Messiah Hallberg att lämna NRJ efter den stora sorgen.
”Det är något jag går i terapi för”, skriver Klara.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

För ett år sedan gick en chockvåg genom Sverige då den tragiska nyheten om att radioprataren och tv-profilen Adam Alsing avlidit vid bara 51 års ålder. Det var efter att ha insjuknat i covid-19 som Adam plötsligt blev väldigt dålig och avled senare på sjuhus.

Bland dem som sörjer honom finns komikern Messiah Hallberg och Klara Doktorow. Tillsammans hade de tre radiopratarna programmet NRJ Morgon och efter Adams död har Messiah och Klara försökt hålla fanan uppe.

Messiah Hallbergs bråk med NRJ

Men efter ett bråk med kanalen väljer nu resten av trion att lämna NRJ. Förra året lades nämligen Messiahs podcast Freakshow, som han hade tillsammans med Jakob Öqvist, ner med kort varsel. Anledningen var att komikerna hamnat i en diskussion med produktionsbolaget Bauer media om ett podcast-avsnitt.

Konflikten slutade med att Jakob och Messiah valde att lägga ner podden helt – och kort därefter lämnade Messiah in sin uppsägning.

Annons

”Efter hela debaclet med vår podcast Freakshow i början av året lämnade jag in min avskedsansökan. Det kändes som det enda rimliga jag kunde göra. Men uppsägningstider och sånt där gäller så än kan man höra min ljuva stämma, men det gäller att passa på!”, skriver Messiah nu på Instagram.

Väljer att lämna kanalen

Strax efter Messiahs beslut meddelar även Klara Doktorow att hon lämnar kanalen. Adam Alsings död har slagit hårt mot båda programledarna och Klara berättar i ett sms till Aftonbladet att sorgen nu är något hon får terapi för att bearbeta

”Att förlora en kollega är något jag just nu går i terapi för. Och därför känner jag att det är dags för något nytt. Messiah Hallberg har varit där från mina första stapplande steg som en kommersiell radioröst, och nu när han sa upp sig så kände jag att jag också behöver en förändring”, skriver hon i sms:et till tidningen.

Messiah själv säger att han inte längre kunde se någon framtid hos Bauer media efter konflikten:

Annons

– Det var det enda rimliga i och med att jag har min podcast och mitt radiojobb på samma företag. Det kändes inte riktigt som att jag kunde jobba så framöver. Jag såg inte någon framtid där längre, säger han till Aftonbladet.

FOTO: TT/NRJ

Annons