Robinson-Mattias ryter ifrån mot Lag nords beteende mot Joel: ”Skitjobbigt”

joel häggblom, mattias pettersson
Exklusivt

Mattias Pettersson har gjort comeback i årets säsong av Robinson. Med tanke på hans erfarenhet fick han en fan-boy i form av Joel Häggblom. Nu berättar Mattias hur det var för honom att se hur Joel mådde.
– Jag hamnade i den sitsen på Fiji, säger Mattias till Hänt.
0:47

Efter reklamen: Mattias om relationen till Heyes utanför Robinson

(0:47)

Årets säsong av Robinson blir allt mer spännande för varje dag som går. Deltagarna befinner sig just nu i en "ödesvecka" och dem som klarar sig vidare är garanterade en plats i den berömda "sammanslagningen".

Mattias Pettersson, 52, är en av deltagarna som blev placerade på Gränslandet. Mattias var med i Robinson år 2020, som utspelade sig på Fiji. Det året var det den åländske kocken Michael Björklund, 46, som kammade hem vinsten. Det var även samma år som Julia Franzén, 31, medverkade i programmet.

När Mattias fick frågan om att ställa upp i Robinson 2022 var det inga tveksamheter att tacka ja. Mattias älskar utmaningar och tävlingar, dessutom är han en tävlingsmänniska och ville ha revansch.

Pernilla Wahlgrens nya drag mot Bianca – följarnas ilska

Robinson-Mattias om situationen med Joel

Någon som uppskattade att Mattias tackade ja till en ytterligare säsong av Robinson är Joel Häggblom, 26. Han blev så glad av att se Mattias att han utropade sig själv till fan-boy!

Tittarna har även fått se Joel gå emot sitt lag för att göra sitt yttersta för att rädda kvar Mattias i tävlingen, något som ledde till viss irritation bland hans lagkamrater. Det ledde i sin tur till att Joel kände sig utfryst i laget.

När Hänt besöker Mattias hemma hos honom berättar han hur det var att se Joel må som han gjorde där och då.

– Man såg hur nedtryckt och utanför Joel ändå var. Jag tycker det är skitjobbigt att se, för jag hamnade i den sitsen på Fiji, säger Mattias till Hänt och fortsätter:

– Han är ju ett Robinson-fan och han ville ju ha precis det han fick i vårt lag. Det var ju det han sökte, det som han ville få ut utav Robinson. Han ville liksom få känna det här roliga som finns i spelet, även om det är ett spel och är allvar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Shevin och Jessica om beteendet mot Joel

Hänt har tidigare haft kontakt med Shevin Urgun, 28, som har berättat att det aldrig fanns några onda aningar mot Joel. Men hans beslut gjorde många gånger att gruppen tvivlade på var han egentligen stod i tävlingen.

När Hänt når Jessica Jonasson, 40, för en kommentar berättar hon nu att det är riktigt att Joel inte trivdes i Lag nord, men faktum är att hon och Joel kom bra överens och nu efter programmet har de god kontakt.

– Vi har liksom en cool relation. Det har även Joel sagt i ett poddavsnitt. Vi har verkligen rensat luften för hur han och jag står. Han känner ju att jag inte varit så illa mot honom som det uttrycks från andra, säger hon till Hänt och tillägger:

– Det har ju liksom aldrig funnits någon stridsyxa. Jag har till och med sagt till Joel att om jag har fått dig att må dåligt så ber jag så jättemycket om ursäkt. Men det svaret jag fått av honom då är liksom att han kan inte ge mig en förlåtelse, för det finns inget att förlåta. Det känns skönt att veta att jag och Joel har samtalat både i text och telefon om det som tolkas av tittare.

ROBINSON 2022

Joel var först i Lag nord, men efter en twist fick han istället byta till Lag öst.

FOTO: TV4

Så är Robinson-Mattias relation till Joel idag

Med andra ord har Joel och Jessica en fin kontakt med varandra. Nu berättar även Mattias för Hänt om relationen till Joel.

– Joel hör ju av sig rätt mycket faktiskt, det gör han. Jag är lite halvdålig tyvärr på att höra av sig, men ja han hör ju av sig nästan dagligen, säger Mattias till Hänt och fortsätter:

– Det är lite tips och sådär också faktiskt, hur han ska göra och säga i vissa lägen. För jag har ju som sagt lite erfarenhet av det här, sedan så är jag ju lite äldre också.

Hänt har sökt Shevin för en kommentar.

Mattias om flickvännens oro inför Robinson: "Hon vet hur jag kan bli..."

Se klippet här!

FOTO: TV4, AMANDA GRIPENBERG

SENASTE NYTT!