Mats Thomasson sjuk i Bonde söker fru – brevskrivarna får lämna

Mats i Bonde söker fru

Mats Thomasson blir sjuk i Bonde söker fru 2020 och alla brevskrivare måste lämna gården direkt.
Nu berättar han för Hänt hur det kändes.
Slå på ljud

Ikväll är det återigen dags igen för TV4:s populära dejtingprogram Bonde söker fru. I år är det den femtonde säsongen av dejtingprogrammet – och de satsar även i år på ytterligare en säsong av Kärlek åt alla som enbart sänds på TV4 play.

Årets säsong präglas som det allra mesta idag av coronapandemin. I en intervju med Hänt har programledaren Linda Lindorff tidigare berättat hur de tvingades göra om ett flertal moment för att inte riskera deltagarnas hälsa.

– En bonde får gå ut och möta sina brevskrivare, och en bonde går ut och möter sina brevskrivare. Det blir annorlunda på så vis. Men sen när vi kommer till gårdarna, och bönderna är där med sina fyra brevskrivare, då är vi ungefär som man lever i vanliga livet. Alltså som att de vore en familj, sa hon då.

Mats Thomasson blir sjuk

I kvällens avsnitt av Bonde söker fru märks det tydligt att det är inspelat under en pandemi. Bonden Mats Thomasson har nämligen blivit sjuk – vilket gör att alla brevskrivare måste lämna gården omedelbart.

– Nu på eftermiddagen har det hänt en grej som jag inte önskat mig. Jag har känt mig dålig i halsen och för att ta de säkra före de osäkra åkte jag till vårdcentralen och lät de ta ett covid-19-test. Det känns skit när vi precis kommit igång och tjejerna bott här första natten, säger han i programmet.

Även brevskrivarna uttrycker sin besvikelse.

– Det jättetråkiga har hu hänt att Mats har ont i halsen, säger Linda och fortsätter:

– Vi flyttar in på hotell i några dagar så får vi se hur det går.

Egna orden om insjuknandet i Bonde söker fru

För Hänt berättar nu Mats mer om hur det kändes där och då när han blev sjuk.

Då har nya dejtingprogrammet Kärleken flyttar in premiär på TV4 Play och Sjuan

– Tjejerna tvingades lämna och produktionen stoppades. Det kändes skit, jag trodde att jag hade sabbat allt. Men sen efter blev det en bra grej av det för att man kunde få en distans i några dagar. Det gav en tid för eftertanke. Jag var isolerad på gården.

Han berättar även vad de hade för restriktioner under inspelningen.

– Det var handhygien och spela in så mycket som möjligt utomhus. Men ska man dejta måsta man ju vara nära också, säger han och skrattar.

– Det är ju svårt att pussas på avstånd.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Alla fick lämna gården – efter coronalarmet i Bonde söker fru 2020

LÄS OCKSÅ Kristin Kaspersen i tårar efter orden om mamma Lill-Babs

SENASTE NYTT!