Alla fick lämna gården – efter coronalarmet i Bonde söker fru 2020

Linda Lindorff

Mitt under inspelningen av Bonde söker fru blev en av tv-bönderna sjuk. Gården tömdes blixtsnabbt på deltagare, produktionen stängdes ner och bonden isolerades.
– Vi har följt alla rekommendationer, säger programledaren Linda Lindorff.

503 Service Unavailable

Slå på ljud

I kväll är det dags igen för TV4:s långkörare Bonde söker fru. I år är det den femtonde säsongen av dejtingprogrammet – en rejäl milstolpe.

Men årets säsong kommer att präglas av att den spelades in under coronapandemin. I en intervju med Hänt berättar programledaren Linda Lindorff om hur de tvingades tänka och agera för att inte riskera deltagarnas hälsa.

– Vi har följt alla rekommendationer och regler som man ska följa i vanliga livet också. Där har vi också varit extra noga med att tvätta händerna, använda handsprit och hålla avståndet, säger Linda Lindorff.

Dramatiken efter insjuknandet

Hon berättar också att tittarna kommer att märka av vissa förändringar. I början av säsongerna brukar de kärlekstörstande bönderna alla gå ut och tillsammans för att träffa sina brevskrivare. Så kommer det inte se ut i år.

– En bonde får gå ut och möta sina brevskrivare, och en bonde går ut och möter sina brevskrivare. Det blir annorlunda på så vis. Men sen när vi kommer till gårdarna, och bönderna är där med sina fyra brevskrivare, då är vi ungefär som man lever i vanliga livet. Alltså som att de vore en familj, säger Linda Lindorff och tillägger:

–  Då har vi umgåtts ett tag, vi vet att alla är friska och de får göra som de vill, helt enkelt. Men det är under eget ansvar, understryker hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Att produktionen tog allvarligt på coronapandemin blev tydligt under inspelningens gång, då en av bönderna började visa symtom.

– Vi hade en bonde som fick lite krax i halsen en morgon. Då pausade vi hela gården, alla fick åka därifrån och bonden fick åka till sjukhuset och ta ett covid-19-test. I väntan på svaret satt han ensam och isolerad. Sen kom svaret, och då var det ingenting. Då fick alla komma tillbaka igen och vi kunde fortsätta inspelningarna, säger programledaren.

”Vill ju inte att någonting ska hända”

Så trots att årets säsong på många sätt ändå är som de tidigare åren så kommer det ändå att märkas att den spelades in under en rådande pandemi. Men grundpelarna står kvar: Kärlek ska uppstå.

– Vi har varit väldigt noga med det här, så klart! För man vill ju inte att någonting ska hända eller att någon ska riskeras. Samtidigt som att man den här sommaren, som alla andra somrar, hoppas att folk ska få bli kära, säger Linda Lindorff och avslutar:

– Och mer än något annat år behövs det ju att man får se kärlek och någonting som känns positivt i allt elände.

Läs också plus-artikeln: Leif Eriksson om kärleksvändningen efter Bonde söker fru

Läs också: TV4:s ödesbesked om Bonde söker fru 2020

Bild: Patrik Österberg/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!