Martin Melins ord om systern Madeleines bortgång

Martin Melins ord om systern Madeleines bortgång
Martin Melins syster gick bort när hon bara var fem år gammal.
Nu berättar han om dödsorsaken.
Annons


Martin Melin, 53, var polisen som blev Robinson-Martin med hela svenska folket när han 1997 tog hem den första säsongen av Expedition Robinson. I och med segern blev Martin namnet på allas läppar. Under åren som följt har han också synts i flera tv-program, som till exempel Realitystjärnorna på godset, Spårlöst och Polisskolan. Han har också gett ut två böcker och kandiderat till riksdagen för Liberalerna 2018. Men trots kändisskapet har han hållit fast vid polisyrket.

Annons

Martin har alltid varit öppen med sitt liv, både vad gäller glädje och sorg. År 2010 gifte han sig med Camilla Läckberg, som han fick sonen Charlie, 11, med. Fyra år efter bröllopet meddelade dock paret att de valt att gå skilda vägar.

Från sitt tidigare äktenskap med Christina Melin har Martin barnen Fanny, 17, och Felix, 13.

Annons

Martin Melins sorg efter systerns bortgång

En händelse som kommit att sätta djupa spår i Martins liv var hans syster Madeleines allt för tidiga död. Martin var bara sju år när hon gick bort.

På sin Instagram har han fått flera frågor om dödsorsaken. Nu väljer han att berätta.

”Ni är flera som frågar vad min lillasyster dog av. Hon hade ett medfött hjärtfel som en operation inte kunde fixa. Hon blev fem år”, skriver han på sina Instastories, till en bild där en ung Martin håller om sin syster.

Det är inte första gången Martin Melin talar ut om den tragiska händelsen. I en intervju med Hemmets journal 2015 berättade han om sorgen. Madeleine var en så kallad ”blue baby”. På grund av hjärtfelet blev hon lätt andfådd och fick blåa läppar.

Annons

– Hon ville ofta vara med när jag hade kompisar hemma. Och jag har lite dåligt samvete över att jag brukade köra med henne. Jag kunde säga åt henne att springa upp på mitt rum och hämta saker – sedan kom hon tillbaka andfådd och blåaktig i ansiktet. Hon gjorde det för att få vara med brorsan, sa Martin.

Martin har fortsatt att besöka systerns grav i vuxen ålder. Och han har även tagit med sig sina barn dit för att presentera dem för henne när han blivit pappa.

Den gång han besökte graven med sin då nyfödda dotter Fanny kunde han inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag minns hur jag rullade in vagnen på kyrkogården och lyfte upp Fanny. Och jag kommer ihåg att jag började gråta… Inte för att det var jobbigt, men det blev väldigt känslomässigt, sa han till Hemmets journal.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…