Martin Melin om jakten på den perfekta flickvännen: "Jag har höga krav"

Lotta Gray från Hänt i Veckan möter Martin Melin som ser fram emot att träffa en ny kvinna och möta kärleken igen efter uppbrottet med Camilla Läckberg. Men han ställer höga krav på sin kommande flickvän.

Jag ser honom i mitt flöde på Instagram och Facebook. Alltid en selfie. Jag minns den där blicken när han gifte sig med deckardrottningen Camilla Läckberg, 40, i ösregn på Häringe slott söder om Stockholm. Jag vet för jag stod nära och såg lyckan. Nu har det gått fem år och mycket vatten har runnit under de berömda broarna. Han bär en “Top Gun”-jacka och pratar högt i högtalartelefonen när han kommer in på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm där vi stämt möte.

– Du är 10 minuter sen, säger jag strängt.

– Nä, för vi bestämde 9.40, kontrar han med ett skratt trots att vi båda vet att det är fel.

Martin Melin träffade Lotta Gray från Hänt i Veckan. Foto: Privat

Martin Melin träffade Lotta Gray från Hänt i Veckan. Foto: Privat

Martin Melin, 48, föddes på Södersjukhuset i Stockholm, ett stenkast från stället som vi ses på. Han har en syster som heter Emma och är 43 år gammal – och så Madeleine som bara hann bli drygt 5 år.

– Hon var en “blue baby”, hade ett medfött hjärtfel. Något vi alla var väldigt medvetna om. Vi lekte mycket Madeleine och jag. Lajjade runt. Hon ville alltid hänga med mig och jag har lite dåligt samvete över hur jag ibland bad henne hämta något och hon kom tillbaka alldeles andfådd.

Läs mer:

Så kom dagen för operationen. Som gick fel. Väldigt fel. Madeleine dog under ingreppet och Martin minns inget av henne efter det.

– Det var 40 år sedan i förrgår. Det är precis som om jag förträngt allting.

Foto: IBL

Martin Melins syster gick bort när hon endast var 5 år gammal. Foto: IBL

Hans föräldrar skilde sig två år efter Madeleines död, något som Martin är säker på hade med tragedin att göra.

– De bråkade aldrig, jag såg eller hörde dem aldrig tjafsa men det är klart att det där präglade dem mycket. Jag bodde med mamma men hälsade på pappa under helger och semestrar. Hon träffade en ny man och fick ett barn med honom, berättar Martin.

Han flyttade hemifrån vid 18 års ålder, till Ringvägen 83. Han blev en riktig söderkis med andra ord.

– Camilla (Läckberg, reds anm) hatade när vi åkte förbi här och jag alltid sa “Det här är mina hoods”. Det var det värsta hon visste.

Läs mer: Martin Melin hånar Niclas Wahlgren: “Ligger inte i fosterställning på golvet och gråter”

Martin gjorde lumpen, reste till USA för att plugga engelska och kom hem till ett jobb som ordningsvakt på varuhuset NK.

– Jag sökte till Poppius Journalistskola, ville bli kriminalreporter men kom in på polisskolan och gick kvällskurser på Poppius 2000-2002 istället.

Men när han såg trailern till “Expedition: Robinson” fastnade han direkt och med sin sociala kompetens och förmåga att kunna umgås med olika människor knep han segern i den första upplagen av programmet som sändes 1997.

– Tiden efter var helt galen. Jag var inte medietränad alls, sa ja till precis allting och syntes på över 40 löpsedlar under mindre än en månad.

Martin Melin och Christina Rönnqvist2001(c) Cecilia Österberg

Christina Melin och Martin Melin. Den här bilden är från 2001. Foto: IBL

Så småningom träffade han Christina Melin, 37 . De gifte sig och levde tillsammans under åtta år men relationen var dålig och Martin ville därifrån. Dottern Fanny och sonen Felix föddes – men bara en månad efter minstingens ankomst var separationen ett faktum.

– Den värsta perioden i mitt liv. När ska man gå? När barnet är tre månader? Ett år? Sex år? Det hade varit dåligt så länge mellan Christina och mig men hon var en klippa i allt det där trots att hon var vansinnig förstås, men jag kommer alltid vara henne evigt tacksam för att hon fanns där för barnen medan jag bara var ett vrak. Jag gjorde det lätt för mig. Hon styrde ju upp allting.

Läs mer: Martin Melin erkänner: “Det är jobbigt att se Camilla med Simon”

Camilla Läckberg visste han inte ens vem det var när de började meila varandra då hon behövde hjälp till en bok.

– Jag hade aldrig hört talas om henne, hon hade inte tjänat några miljoner när vi träffades, hon vägde 15 kilo mer än vad hon gör nu men var otroligt rolig, begåvad och driven. Vi började dejta.

– Jag flyttade in hos Camilla, hon hade Meja, 11, och Wille, 13, varannan vecka och ja, hon sparkade mig i arslet. Fick mig att ta tag i det här med mina barn så jag började träffa Felix på neutrala platser då Christina var med, typ en hotellfoajé. Senare började han sova över hos Camilla och mig. Jag tror han var sju månader första gången och jag var väl inte väldens bästa pappa under den där tiden.

Martin Melin och Camilla Läckberg gick skilda vägar 2012. Foto: IBL

Martin Melin och Camilla Läckberg gick skilda vägar 2013. Foto: IBL

Martin skrev boken “Coola pappor” (Forum) och levde ett vardagsliv i lummiga villaförorten Enskede. Hade barnen varannan helg medan Camillas karriär tog rejäl fart. När bomben om skilsmässa efter endast tre års äktenskap briserade via deras twitterkonto i mars 2013 var många rejält förvånade.

– Hösten 2012 började vi prata om det. Ska det vara så här sa vi? Vi satte oss ner och det var inte alls speciellt dramatiskt. Varken jag eller Camilla är sådana. Vi är mer konkreta, det går inte att ljuga, att fortsätta att låtsas. När vi gick ut och berättade var allt praktisk redan klart. Boendet löst för mig och det var så vi ville ha det. Inte berätta förrän vi redan var förbi det jobbigaste själva.

Läs mer: Camilla Läckberg säljer exmakens lägenhet: “Dags för Martin att stå på egna ben”

I dag tycks det forna paret ha en fantastisk relation. Jag frågar om den är sann. Att man omöjligt kan vara så storsint som Martin verkar nu när Camilla lever med MMA-stjärnan Simon Sköld, 28, och han måste se dem på tidningarnas omslag vecka ut och vecka in.

– Vet du, jag köper läget. Så är det. Jag kan inte grotta ner mig utan måste leva mitt liv. Det är klart det gör ont när jag ser bilder på Camilla och Simon på ICA när de pussas men jag är glad att det blev just han för han är en fantastisk kille och jag vill det bästa för Camilla och barnen.

Läs mer: Camilla Läckberg och Simon Sköld om bröllopsplanerna: “Vill vara tillsammans resten av livet”

Simon Sköld och Camilla Läckberg. Foto: IBL

Simon Sköld och Camilla Läckberg. Foto: IBL

Själv är han singel och extremt noga med vem han väljer till ny flickvän.

– Ibland längtar jag efter att få leva i en relation. Jag har varit på fem, sex dejter men antingen har tjejerna ingen humor, ingen hobby eller så vill de att jag ska betala för allt. Jag har höga krav, vet inte om jag vill ha fler barn men jag kommer definitivt inte skilja mig igen, därför måste det vara perfekt, säger mannen med de muskulösa armarna och det stora hjärtat.

Andra läser också:

Kim Kardashian kastar kläderna i en stekhet öken: ”Ett stolt ögonblick”

Mariah Careys drogproblem: ”Har inte sett henne nykter på 14 år”

Från MC till barnvagn: ”Sons of anarchy”-stjärnan har blivit pappa