Martin Melin om lögnen – nu kommer sanningen fram efter alla år

Martin Melin

Martin Melin medverkar i Hänts nya serie Starstruck.
I det senaste avsnittet berättar tv-profilen om en serie han var med i för många år sedan – och hur han lyckades lura alla inblandade.
– Jag spelar alltså med totalt, säger Martin Melin i Starstruck.
Avsnitt 2 av Starstruck
17:29

Efter reklamen: Avsnitt 2 av Starstruck

(17:29)

Slå på ljud

Nyligen hade Hänts nya serie Starstruck premiär. Varje vecka gästar en kändis programledaren Ebba Dahlman, 28, och den fasta panelen, beståendes av Martin Melin, 55, och Elin Härkönen, 28. De diskuterar aktuella nöjeshändelser och bjuder på underhållande intervjuer i udda miljöer.

I det andra avsnittet gästar Idol-vinnaren Lisa Ajax, 24, Starstruck där hon bland annat deltar i ett go-kart race med flygande reportern Amanda Gripenberg, 25.

Men innan det inslaget visas avslöjar Martin Melin att han en gång i tiden lyckades bluffa sin medverkan i en tidigare serie.

Martin Melins svar – efter otrohetsryktena

Nyligen släppte SVT-dokumentären Den svenska dokusåpan, som djupdyker i de svenska reality-serierna. En av de som medverkar i dokumentären är Martin Melin som slutade som segrare i den allra första säsongen av Robinson, 1997.

Programledaren var då Harald Treutiger, 66, och i dokumentären avslöjar han att det fanns relationer mellan medarbetare i produktionen och tävlande i programmet. Sedan klipps det till en synk med Martin Melin som berättar om sin romans med en inslagsproducent.

– Och jag blev ju faktiskt kär där då, i en av reportrarna, eller inslagsproducent. Och vi blev ett par!, säger Martin då i programmet.

Martin var i ett förhållande när han medverkade i Robinson, och blev tillsammans med inslagsproducenten efter att hans förhållande tog slut tillbaka i Sverige, men enligt Martin klipptes det så att det skulle verka som att han hade otrohetsaffär under sin tid på ön.

– Jag tänkte faktiskt på hur de hade klippt där. Men det var ju så här, jag blev ju inte kär i henne där, utan det var att jag blev kär i en av dem som var där. Alltså en av producenterna där, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det dröjde nästan åtta månader efter att jag kom hem. För jag började jobba på Strix och hon jobbade också i tv-branschen.

Martin Melins stora bluff – avslöjandet flera år senare

Sedan sin tv-debut 1997 har Martin medverkat i en hel del program. Bland annat var han med i programmet Blåsningen, som gick ut på att lura de kändisar som medverkade. Men när Martin gästar Starstruck berättar han att hans deltagande i Blåsningen bara var en bluff. Han visste redan att han skulle bli ”blåst”.

– Jag var med i ett program som heter Blåsningen för 100 år sedan och jag fattade direkt att det var blåsningen men jag spelade ju med, jag trodde inte man skulle få betalt om man inte var med, om man avslöjade något, dumsnål, säger Martin och fortsätter:

– Nej men sjukt, på riktigt alltså, om man ser det avsnittet, så spelar jag med totalt och låtsas bli lurad och bara ”åh vad knasigt det här är”.

Martin Melin blåste alltså programmet Blåsningen!

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN