Martin Melins kritik mot SVT – efter orden om romansen i Robinson

MARTIN MELIN, ROBINSON 1997
Exklusivt

Martin Melin blev den första i Sveriges historia med att vinna Robinson. I SVT:s nya serie Den svenska dokusåpan tas Martin upp och det avslöjas att han blev kär i inslagsproducenten.
Nu berättar Martin för Hänt vad det var som egentligen hände.
Martin Melin om påskupploppen: ”Inte lätt”
0:40

Efter reklamen: Martin Melin om påskupploppen: ”Inte lätt”

(0:40)

Slå på ljud

Martin Melin, 55, blev känd för svenska folket när han kammade hem Robinson år 1997. Han blev därmed den första Robinson-vinnaren i Sveriges historia.

I SVT:s nya serie Den svenska dokusåpan går man in på djupet och analyserar vad det egentligen var som gjorde dokusåpor så framgångsrika i Sverige. I serien får vi bland annat höra reality-kändisar som Paulina "Paow" Danielsson, 28, Robert "Robinson-Robban" Andersson, 48, och Jan "Naken-Janne" Jansson, 71.

I det första avsnittet av SVT:s serie pratas det om Robinson, säsongen från 1997, och att den blev väldigt omskriven på många sätt. Men det är en frekvens i serien som förvirrar tittarna.

Pernillas svar – efter följarnas frågor om Bianca

SVT:s klippning av Den svenska dokusåpan förvirrar

Det är vid ett moment där Robinson-programledaren Harald Treutiger säger om hur det var för produktionen som han kommer in på att det var hårda regler när det kom till relationer mellan deltagare och kamerateam.

– Ja det var ju till och med någon romans som utvecklades första åren, emellan personal och deltagare, säger Harald Treutiger i programmet.

Sedan klipps det direkt till en intervju med Martin Melin.

– Och jag blev ju faktiskt kär där då, i en av reportrarna, eller inslagsproducent. Och vi blev ett par!, säger Martin då i programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Martin Melin om SVT:s klippning av programmet

När Hänt når Martin förklarar han att det hela klipptes ihop på ett lite missvisande sätt.

– Jag tänkte faktiskt på hur de hade klippt där. Men det var ju så här, jag blev ju inte kär i henne där, utan det var att jag blev kär i en av dem som var där. Alltså en av producenterna där, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det dröjde nästan åtta månader efter att jag kom hem. För jag började jobba på Strix och hon jobbade också i tv-branschen.

Martin hade flickvän när han var med i Robinson, så det rör sig inte om något dubbelspel.

– Vi var ihop när jag åkte ner och då var det väl lite såhär inte tjafsigt, men såhär “hur ska vi ha det i framtiden” och så kom hon ner till ön. Det var ett pris, en anhörig flögs ner, förklarar han och fortsätter:

– Men sedan var vi ihop i fyra månader kanske efter jag kom hem och sedan bröt vi. Men jag förstår, det ser ut som att jag blev kär i henne där nere. Men det var ju inte då vi blev ett par.

Harald Treutigers ord om romansen – Martin klargör

I programmet är det också lätt att tro att det är Martin det handlar om när programledaren säger att det fanns en romans mellan deltagare och reporter. Nu förklarar Martin att han inte var inblandad alls.

– Dessutom var det inte jag som hade ihop det med någon av teamet heller, det var faktiskt en annan person. Så det stämmer inte heller. Du vet hur det kan klippas och du vet hur det kan sättas ihop, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det var så de ville ha det. Jag vill inte outa personen, men det var inte jag. Jag var helt oskyldig!

Midsommar 2022 – så firar kändisarna

Se klippet här!

FOTO: Jack Mikrut, Patrik C Österberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN