Martin Melins ilska efter händelsen med Gunde Svan: ”Förnedring”

Martin Melin och Gunde Svan

I Hänts egna program Starstruck diskuteras Fångarna på fortet.
Kändispolisen Martin Melin har ett och annat att säga om det populära TV4-formatet.
– Förnedring, säger han.
Avsnitt 1 av Starstuck
15:35

Efter reklamen: Avsnitt 1 av Starstuck

(15:35)

Slå på ljud

Äntligen har Hänts alldeles egna program, Starstruck, premiär! I varje avsnitt gästas programmet av en panel, som består av kända svenska profiler, som ska snacka om det senaste och hetaste nyheterna i nöjesvärlden.

I Starstruck kommer tittarna få se fyra olika segment – Under press, Vad har HÄNT?, Google säger... och Då blev jag Starstruck.

I premiäravsnittet är det kändispolisen Martin Melin, 55, och träningsprofilen Elin Härkönen, 28, som gästar panelen.

TV4:s privata fråga till kändisarna innan Fångarna på fortet

Nyligen hade säsong 21 av Fångarna på fortet premiär och i vanlig ordning leddes programmet av programledarduon Gunde Svan, 60, och Agneta Sjödin, 55.

I senaste avsnittet av Starstruck diskuterar panelen just Fångarna på fortet. Martin, som tidigare har varit med och tävlat, berättar om frågan som alla deltagare från innan programmet.

– När du ska vara med i Fångarna på fortet så frågar de: ”Är det något du är rädd för eller?”, säger Martin i programmet.

– Man ska ju inte svara på den frågan, säger Elin Härkönen och skrattar.

Gästerna skojar sedan om att produktionen skriver ner ens värsta rädslor och att de sedan kommer just en sån utmaning i programmet, så som höjder och ormar.

– Du har lite problem med höjder, säger Hänts reporter Ebba Dahlman till Martin.

– Jag hatar höjder, alltså på riktigt hatar höjder, svarar Martin.

Martins känga mot programmet: ”Förnedring”

I säsongspremiären av Fångarna på fortet kunde tittarna se hur Hollywoodfrun Gunilla Persson, 63, satt fastspända i en stol och skulle svara på en klurig fråga. Men då hon inte kunde svaret på frågan skickades hon ner i grön lera, och när Gunilla gästade Nyhetsmorgon berättade hon den obehagliga händelsen

– Jag trodde ju att min sista stund hade kommit. När man doppas ner på detta sättet i denna sörjan som va som snor så tänkte jag att nu dör jag, nu stannar hjärtat. Man kunde inte andas det var därför det tog ett tag innan jag började skrika, berättade Gunilla i Nyhetsmorgon.

Det var många av TV4-tittarna som starkt reagerade och kritiserade Fångarna på fortet efter den gröna sörjan.

Fortet har blivit förnedrings-TV”, skrev en tittare på TV4:s Facebook.

Jag tycker det är elakt att utsätta folk för sånt. Usch”, kommenterade en annan.

Och när Martin gästar Starstruck riktar han en känga mot Fångarna på fortet och nämner den obehagliga händelsen med Gunilla Persson.

– Cellerna och de här andra utmaningarna är ju mycket mycket hårdare så nu har det, det såg vi ju med Gunilla Persson, nu har det blivit ännu mer förnedring kan vi ju säga, säger Martin Melin i Starstruck.

FOTO: Hänt/Starstruck, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN