Martin Järborgs tunga besked om hälsan – sanningen bakom frånvaron

Martin Järborg

Tidigare i månaden saknades Martin Järborg i Nyhetsmorgon.
Nu är han tillbaka och avslöjar orsaken till sin frånvaro.
– Rasade in i betongbryggan, säger Martin i programmet.
Soraya Lavasani om varför Martin Järborg inte syns i Nyhetsmorgon
0:45

Efter reklamen: Soraya Lavasani om varför Martin Järborg inte syns i Nyhetsmorgon

(0:45)

Slå på ljud

Nyhets- och aktualitetsprogrammet Nyhetsmorgon fyllde nyligen 30 år. De många programledarna turas om att leverera nyheter och underhålla den morgonpigga publiken.

Två som bildar par i programmet är Martin Järborg, 43, och Soraya Lavasani, 40. Och även om de nu är återförenade så har anledningen bakom Martins frånvaro de senaste veckorna varit okänd, fram till nu.

Soraya ärliga ord om kollegan

Efter den långa sommarsemestern började programledarna i Nyhetsmorgon att komma tillbaka till programmet. Men Martin Järborg var fortfarande frånvarande. När Hänt träffade Soraya Lavasani som vanligtvis bildar par med Martin i programmet förklarade hon att han var sjukskriven.

– Ja men alltså han har varit lite sjukskriven. Men han är faktiskt tillbaka nästa vecka och kör lite val. Så det känns jättekul. Vi alla saknar honom, sa hon och fortsatte:

– Men det är ju så att vi är ju bara vanliga människor liksom. Man kan bli sjuk, man kan få familjemedlemmar som blir sjuka, någonting kan hända och då måste man ju bli ersatt liksom, sa Soraya till Hänt

Nu avslöjar Martin varför han var sjukskriven i direktsändning.

Skadan som orsakade frånvaron

Mikael ”Dr Mikael” Sandström, 64, gästade Nyhetsmorgon under tisdagen för att prata om revbensbrott. Då förklarar programledaren Martin Järborg att det är något han själv fått uppleva nyligen.

– Det handlar om revbensbrott idag tillsammans med doktor Mikael, det här är dessvärre någonting som jag är bekant med, säger Martin.

Senare i programmet, efter att Mikael förklarat vad som händer med kroppen vid ett revbensbrott riktar han tillbaka frågan till Martin, som då förklarar hur han fick sin skada.

– Jag drattade ju, jag skulle av en segelbåt i fören, betongbryggan, den var längre bort än vad jag trodde, akterförtöjningen drogs åt samtidigt, rasade in i den betongbryggan, smällde in i den, säger Martin innan han pekar mot skärmen bakom Mikael där han skrivit upp varningstecken på revbensbrott.

– Men punkt tre här (”var personen tyst?”), för att jag fick ju luften slagen ur mig, du vet när man ”bang” så att man liksom ”uff”, tappar all luft och så tar det väl, det känns som evigheter men det tar några sekunder, säger Martin.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN