LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför slutade TV4 sända Marléne Erikssons städprogram Rent hus

16 apr, 2021 
Marléne Eriksson
TV4-profilen Marléne Eriksson dyker upp i Nyhetsmorgon emellanåt som städexpert.
Kanske minns du även att hon har haft ett eget städprogram på TV4? För 30 år sedan startade hon sitt städbolag som hon jobbar med än idag – i en intervju med Hänt berättar hon nu om framgångarna och om sin kärlek till städning.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Marléne Eriksson dyker titt som tätt upp i Nyhetsmorgon. Anledningen? Jo, för att hon älskar att städa och ger tittarna en massa husmorstips hur man städar som bäst. Och du har väl inte glömt att för över tio år sedan hade Marléne dessutom sitt egna städprogram Rent hus TV4 tillsammans med kollegan Marie-Louise Danielsson-Tham. Kanske du även minns att Marléne och Marie-Louise dessutom hade ett program på SVT vid namn Sveriges Städmästare?

Men visste du att Marléne driver ett eget städbolag sedan flera år tillbaka och att hon började hela resan med att städa hushåll på nätterna? I en intervju berättar nu TV4-profilen varför hon älskar att städa så mycket och varför TV4 slutade sända programmet Rent hus.

Därför älskar Marléne Eriksson att städa

Marléne Eriksson driver ett städbolag sedan 30 år tillbaka trivs fortfarande väldigt bra med det.

– Det kanske inte så många vet om mig är att jag har ett städbolag, som jag haft i 30 år. Vilket innefattar många olika, och väldigt roliga, arbetsuppgifter. Bland annat att jag ibland är ute och städar själv, dels för att jag fortfarande tycker det är väldigt kul, men också för att jag ska få en förståelse för dem som är ute på fältet och jobbar. Och givetvis handlar mycket av mitt jobb om planering och logistik. Jag gör allt möjligt kan man säga, säger hon till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag startade bolaget 1991 samtidigt som jag hade två barn hemma. Att kombinera företagande och jobb är inte alltid lätt, men jag och min dåvarande man hjälptes åt mycket för att det skulle gå ihop. Jag jobbade ofta kvällar och nätter, och räknade på jobb och gjorde offerter på dagarna och när det var dags att hämta barnen så var jag mamma. Att starta företag är hårt jobb, men älskar man det man gör så går det.

Hur kommer det sig att du älskar att städa så mycket?

– Det grundar sig i att jag är en pedant person som älskar ordning och reda, och förespråkar ofta att ”var sak har sin plats”. Sen älskar jag att hjälpa människor och jag tror att alla människor mår bra av att ha rent och fint omkring sig, och om jag kan hjälpa människor med det så är jag väldigt nöjd.

Programmet Rent hus gjorde succé på TV4 – slutade sändas

Marléne hade det egna programmet Rent hus som gick av stapeln för flera år sedan. Det gick ut på att hon med kollegan Marie-Louise hjälpte folk att städa sina hem. Programmet gjorde står succé och hade många tittare, men trots det så fortsatte aldrig programmet med fler säsonger, vilket Marléne hade önskat.

Annons

– Jag hade gärna fortsatt med programmet. Det hängde mycket ihop med min passion för att hjälpa människor. Jag gjorde ju allt möjligt, jag klippte hår och lagade kläder. Det var fantastiskt roligt! Och sedan blev resultaten fantastiska. Att vara med dessa människor från början till slut och se hur de förändrades blev man varm i hjärtat av.

Starkaste minnet från programmet Rent hus?

– Nej men det är väl att jag kommer ihåg att alla blev så glada och tacksamma efter vi hjälpt dem. Alla var ju jätteglada och ingen tyckte heller det var tråkigt. Jag tog alla till mitt hjärta och hade lika roligt med alla, säger Marléne Eriksson till Hänt.

Varför just programmet Rent hus slutade sändas på TV4 är ännu oklart. Hänt har sökt TV4 för en kommentar utan gensvar.

FOTO: Marléne från SVT:s program Sveriges Städmästare TT // TV4

Annons