LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko Lehtosalo avslöjar Irmas okända flytt: ”Jag har mina regler”

23 feb, 2023 
Irma och Marko Lehtosalo
Marko ”Markoolio” Lehtosalo har hjälpt sin mamma Irma med att bygga upp hennes hus från grunden.
Men nu berättar Marko om Irmas okända flytt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Wiktoria Johanssons starka känslor till pojkvännens försvinnande: ”Suger”Brand logo
Wiktoria Johanssons starka känslor till pojkvännens försvinnande: ”Suger”

I programmet fick tittarna se när Marko hjälper sin mamma att bygga upp huset som han för 12 år sedan köpte till henne. Men huset var fuktskadat och mögelangripet och de beslutade att riva allt för att bygga upp det på nytt.

Det enorma byggprojektet var inte helt smärtfritt. Nu kommer det fram att mamma Irma var tvungen att flytta in hos sin son under ett halvår. En flytt som Marko beskriver var på ”gott och ont”.

– Morsan bodde hemma hos mig ett halvår och det var på gott och ont. Hon har sina regler och jag har mina regler. De senaste tolv åren har hennes bästa vän varit tv:n och jag har bara en tv hemma hos mig. Så jag blev förpassad till att kolla på mobiltelefonen. Sedan satt hon och pratade med tv:n också, jag sa: ”Hallå, vad håller du på med?”, säger Marko till Wellness.

Därför köpte Marko huset till Irma – nu står det klart

Efter ett långt och hårt arbete står nu Irmas hus klart. I det sista avsnittet uttryckte hon en enorm glädje och stolthet.

Annons

– Jag är så satans stolt över det här huset, säger Irma i programmet.

Marko berättade i det första avsnittet att han köpte huset till sin mamma för att hon skulle komma bort från det livet hon tidigare levde.

– Det här huset köpte jag till henne för tolv år sedan. Jag ville att hon skulle komma ifrån alkisarna där hon bodde, säger han i serien och fortsätter:

– Och min plan funkade.

Enorma värdeökningen på Irmas hus – byggledarens avslöjande

Ytterligare en person som varit med under hela bygget är ingen mindre än byggledaren Håkan Svanström. I en tidigare intervju med Hänt berättade han att värdet har ökat otroligt mycket på huset efter den stora ombyggnationen.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här, förklarade Håkan för Hänt.

Vilken enorm glädje för Marko och Irma!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons