LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko Lehtosalos sorg – efter Adam Alsings bortgång

15 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Marko Lehtosalo, Adam Alsing
Tre år har passerat sedan vi nåddes av det tragiska beskedet att programledaren Adam Alsing gått bort i sviterna av Covid-19.
Nu delar nära vännen Marko Lehtosalo med sig av sin sorg och saknad.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”Brand logo
Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”

Den 15 april markerar treårsdagen för tv- radio-profilen Adam Alsing bortgång. Det var 2020 vi nåddes av det tragiska beskedet att den folkkära programledaren somnat in i sviterna av Covid-19, endast 51 år gammal.

I samband med bortgången valde familjen att göra ett uttalande genom kanalen Discovery Networks.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen. Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

Marko Lehtosalos stora sorg efter Adam Alsings bortgång

Beskedet lämnade hela landet i sorg och inte minst lämnade Adam ett tomrum efter sig hos familj, vänner och kollegor. Under Adams långa karriär jobbade han tillsammans med många profiler i branschen.

Annons

I flera år jobbade Adam tillsammans med Marko "Markoolio" LehtosaloRix MorronZoo och under tiden blev de nära vänner.

Marko har vid flera tillfällen öppnat upp sig om den oändliga sorg han känner för att ha förlorat sin vän. I Markos bok Markoolio, mörkret och den rosa bubblan, som kom ut 2022, berättar han hur han kände när han nåddes av beskedet.

”Det var som att jag föll ner i världens djupaste avgrund”.

”Det gjorde så fruktansvärt ont i mig att han var borta. Det var komplett omöjligt att ta in”.

Adam och Marko hade kontakt in i det sista och än idag kan Marko ta upp telefonen för att ringa Adam, skriver han i boken.

”Men just som jag börjar scrolla fram hans nummer så slår det mig att ingen längre svarar där. Han är borta för alltid”.

Marko Lehtosalo om saknaden – tre år efter Adam Alsings bortgång

Nu har det gått tre år sedan Adam lämnade jordelivet. Genom ett inlägg på Instagram delar Marko med sig av sin enorma saknad efter vännen.

Annons

"3 år sen idag. Jag, morsan med många fler saknar dig mycket Adam. Mamma sa för tre år sen att hennes födelsedag aldrig kommer bli densamma. Vi pratade ofta om dig under inspelningen av mitt och mammas program och skulle ha krävt att du skulle ha jobbat med oss och vet att du är stolt över vad vi åstadkommit. Det var ju i ditt köttfärssåsprogram när morsan tog över helt, vi anade att vi hittat en ny stjärna.", skriver Marko under en bild på Adam och sin mamma Irma Lehtosalo.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

Annons