Marko Lehtosalos oro för mamma Irmas hälsa – efter orden om sjukdomen

Marko Lehtosalos oro för mamma Irmas hälsa – efter orden om sjukdomen

Marko Lehtosalo och mamma Irma har charmat det svenska folket i nya husbyggar-serien Marko & Irma.
Men det är inte bara husbygge och renovering som tas upp i serien utan även deras relation.
I senaste avsnittet berättar Marko om Irmas kamp med hälsan och uttrycker även sin oro.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”
0:42

Efter reklamen: Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”

(0:42)

Slå på ljud

Den folkkära artisten Marko Lehtosalo är just nu högaktuell i nya serien Marko & Irma. Där tittarna får följa han och mamma Irmas resa med att bygga ett helt nytt hus.

I serien får vi se Irmas gamla hus som Marko en gång i tiden byggde åt henne – rivas ned på grund av svartmögel och annat farligt. Och istället ersätts av ett helt nytt hus.

– Det här huset köpte jag till henne för tolv år sedan. Jag ville att hon skulle komma ifrån alkisarna där hon bodde, säger han i serien och fortsätter:

– Och min plan funkade.

Irma Lehtosalo om huset i serien Marko & Irma

Irma Lehtosalo har varit ärlig och öppen med hennes tidigare alkoholproblematik och att hennes gamla hus var en slags symbol för henne, eftersom hon slutade dricka där.

Huset hade en stark innebörd för de båda och Marko har tidigare berättat i Nyhetsmorgon om känslorna kring att riva det gamla huset.

– Det blev egentligen ganska känsligt för vi kom till ett beslut där att vi tänkte ”Kan vi renovera det här huset nu?”, men då sa folk som har koll på det där att ”Ni kommer att stöta på patrull efter patrull och det kommer ändå att sluta med att ni river huset”, sa Marko i Nyhetsmorgon.

Irma var även med i Nyhetsmorgon samtidigt som Marko och hon berättade om hur hon grät när de rev sönder huset.

Nu är duon i full gång med att bygga det nya huset som kommer att ligga på samma plats om Irmas tidigare hus. Ute på Ingarö, i Stockholm skärgård.

Men det är inte bara husbygge och renovering som tas upp i programmet. Vi får även lära oss mer om deras relation och deras roliga jargong sinsemellan. Men något som vi kan se klart och tydligt i serien är hur mycket de älskar varandra och hur mycket de bryr sig om varandra.

Marko Lehtosalo om oron för mamma Irma

I senaste avsnittet får vi se Marko skjutsa Irma till vårdcentralen där hon ska ta blodprover.


– Hon håller på med en hälsokoll och ska ta ett blodprov, det är något knas med hennes kropp, säger Marko.

Irma berättar att läkarna tror att hon har diabetes och att det är därför hon ska kolla hälsan.

– Jag är nog ganska orolig för hennes hälsa, med käket. Hon kommer från den gamla finska skolan där det var mycket salt och socker, socker är tydligen det bästa man kan ha mot allt. Jag är på henne med allt om det där, säger Marko.

Efter blodproverna kommer Irma ut från vårdcentralen och ser nöjd ut och berättar att det gick bra att ta proverna. Nu har hon fått nya läkare som hon ska träffa och invänta blodprovsvaren.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN