Marko Lehtosalo bryter tystnaden om kärleken efter skilsmässan

MARKOOLIO

Marko ”Markoolio” Lehtosalo skilde sig för två år sedan.
Hur ser artistens kärleksliv ut idag egentligen?
I en ny intervju bryter Marko tystnaden om sin relationsstatus!
Markoolios mammas första ord om misären
0:46

Efter reklamen: Markoolios mammas första ord om misären

(0:46)

Slå på ljud

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 47, är en av Sveriges mest välkända artister och alla svenskar kan nog sjunga med i låtarna Vi drar till fjällen och Mera mål. Nästa år firar han dessutom 25 år som artist och han har gjort en riktig klassresa.

Det är nog många som minns Markos sommarprat där han öppet berättade om barndomen, och uppväxten med en mamma som hade pojkvänner som slog henne och även Marko och hans syskon.

Marko är även högaktuell med sin nya bok Markoolio – mörkret och den rosa bubblan. Även boken har lite samma syfte som sommarpratet – nämligen att hjälpa andra att inte känna sig ensamma om sina tuffa stunder i livet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Markoolios tunga sorg efter vännen Adam Alsings bortgång

Marko skilde sig för två år sedan från ex-frun Jessica Westergård, 38, och i samma veva dog en av hans allra närmsta vänner, nämligen Adam Alsing. I boken har Marko öppnat upp om den otroligt tunga sorgen.

”Jag hade aldrig i mina mörkaste mardrömmar kunnat föreställa mig att någon av mina egna vänner skulle gå bort i den här hemska tragedin”, skriver Marko bland annat i boken.

”Än i dag händer det ofta att jag tar upp telefonen, på väg att ringa honom för att rådfråga om någonting. Men just som jag börjar scrolla fram hans nummer så slår det mig att ingen längre svarar där. Att han är borta för alltid”, fortsätter han.

ADAM ALSING

Adam Alsing gick bort i corona våren 2020.

Erik Simander/TT

Markoolios avslöjande om kärleken – löftet till barnen

Nyligen syntes Marko i Carina Bergfeldts talkshow på SVT, då hade han även mamma Irma med sig. De båda verkade trivas med att vara i centrum och Irma har länge velat delge sin version av Markos uppväxt, men det var först nu som hon tog steget.

Sedan skilsmässan från Jessica har Marko legat lågt på kärleksfronten och han lever numera ett varannan-vecka-liv med barnen. När Marko och hans mamma gästade SVT-talkshowen efterlyste mamma Irma en partner till Marko. Men det är något hon kan glömma, berättar han nu för Ica-kuriren.

– Det där sa hon bara för att hon ska slippa tvätta min tvätt. Men jag är inte intresserad av ett förhållande, jag har så mycket annat för mig. Jag tycker om att jaga och nu ska jag börja renovera huset, säger Marko Lehtosalo och fortsätter:

– Om jag trots allt har dejtat någon så har jag varit väldig rak: Jag söker inget fast förhållande. Jag har sagt till barnen att det aldrig kommer att flytta in en kvinna i vårt hus.

FOTO: Stefan Jerrevång / TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN