Markoolios tunga sorg över bortgången – 2 år efter Adam Alsings död

MARKOOLIO

Markoolio och Adam Alsing var mycket goda vänner och att Markoolio blev ledsen över sin kära väns bortgång är ingen hemlighet. I sin nya bok öppnar Markoolio nu upp om den tunga sorgen.
0:46

Efter reklamen: Markoolios mammas första ord om misären

(0:46)

Slå på ljud

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 47, är en av Sveriges mest omtyckta skådespelare, radiopersonligheter och artister. Han är ständigt aktuell med något nytt, och vad han än tar sig an slutar det alltid i stor succé. Som nu, när han släppt sin egen bok Markoolio - mörkret och den rosa bubblan.

Tillsammans med Roger Nordin, 44, och Laila Bagge, 49, brukar Markoolio underhålla lyssnarna i radioprogrammet Rix Morronzoo. Där pratar de om allt mellan himmel och jord och det hör inte till ovanligheten att de bjuder en hel del på sig själva.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så var Adam Alsings sista tid i livet

Att jobba med radio är något som han har gemensamt med sin kära vän Adam Alsing, som lämnade oss under covid-året 2020. Bara några månader innan Adam dog hade de två vännerna även spelat in den svenska versionen av Top gear.

Det var vårdagen den 15:e april 2020 som vi nåddes av den otroligt tragiska nyheten att Adam Alsing gått bort. Han ledde då radioshowen NRJ Morgon tillsammans med komikern Messiah Hallberg, 38, och Klara Doktorow, 36.

Efter hans död uteblev radioprogrammet på obestämd tid och idag har både Messiah och Klara valt att sluta.

Med andra ord var det en tuff tid för hela Sverige och speciellt för alla som hade en koppling till Adam. I Markoolios nya bok berättar han nu för författaren Gustav Gelin om den ständiga kampen mot styvpappans våld, mammans spritmissbruk och skammen över den knapra tillvaron.

Carolinas panik över nakenbilden: ”Så jävla nervös”

Markoolios nya ord om Adam Alsings död: ”Mörkaste mardrömmar”

Men han berättar också om en annan kämpig period – nämligen när Adam gick bort i corona.

”Jag hade aldrig i mina mörkaste mardrömmar kunnat föreställa mig att någon av mina egna vänner skulle gå bort i den här hemska tragedin”, skriver Markoolio i boken.

MARKOOLIOS BRÖLLOP

Adam Alsing var på Markoolios bröllop år 2014.

Patrik Österberg/TT

Markoolio berättar om Adams sista tid i livet, precis innan corona-insjuknandet. Det var en period som tillbringades på sjukhus då Adam var dålig. Markoolio pratade då med Adams bror och fick höra att han var på bättringsvägen. Men sedan hände det ofattbara och Adam var borta.

Markoolios sorg var ett faktum och i boken berättar han nu om tillvaron idag och att han ibland glömmer bort att Adam inte finns längre.

”Än i dag händer det ofta att jag tar upp telefonen, på väg att ringa honom för att rådfråga om någonting. Men just som jag börjar scrolla fram hans nummer så slår det mig att ingen längre svarar där. Att han är borta för alltid”, skriver Markoolio öppenhjärtligt i boken.

Antingen eller med Arvingarna

Se klippet här!

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!