Marika Carlssons ilska efter inspelningen av Den stora hälsoresan

Marika Carlsson
Exklusivt

Marika Carlsson är en av deltagarna i Stjärnorna på slottet 2022.
När Hänt träffar Marika på pressträffen inför premiären berättar hon om inspelningen – och hur hon ser tillbaka på sin medverkan i Den stora hälsoresan.
– Katastrof, säger Marika.

SVT-programmet Stjärnorna på slottet är tillbaka med en ny säsong med fem stjärnor i spetsen. År 2022:s deltagare är Carola Häggkvist, Per Andersson, Marika Carlsson, David Lagercrantz och Grynet Molvig.

Programmet går ut på att fem kända svenskar bosätter sig på ett slott och får varsin dag att dela med sig av sin livshistoria, likt framgångar och uppväxt. Hänt var på plats under pressträffen och intervjuade Marika Carlsson som nu berättar om sin medverkan och om sin delaktighet i programmet Den stora hälsoresan som hon nu kritiserar skarpt.

Så ser Jon Skolmens barn ut idag

Marika om att vara med i Stjärnorna på slottet: ”Absurt!”

Det är en glad och förväntansfull Marika på pressträffen som berättar att det känns surrealistiskt att vara med i programmet.

– Det känns fantastiskt! Det är jätteroligt, det är samtidigt helt absurt att jag är med i ett sådant här program. Men om man struntar i det och tänker att det är häftigt att få träffa de här människorna och hört om deras livshistorier så är det mäktigt, säger Marika till Hänt.

Vad menar du med att det är absurt?

– Men jag är ju bara en liten tös från Skåne som står här med en kamera i ansiktet och en mikrofon framför munnen. Och sedan ska jag prata om mig själv och mitt liv i ett stort program, såklart att det känns lite surrealistiskt.

Även om Marika medger att det känns stort och nervöst så var det en självklarhet att tacka ja, hon tvekade inte en sekund när hon fick förfrågan.

– Ja! Varför inte? Om någon säger att jag är en stjärna då tänker jag inte säga emot. Utan då hakar jag på!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Marika Carlsson

Marika Carlsson intervjuades av Hänt under pressträffen av Stjärnorna på slottet.

FOTO: HÄNT
Deltagarna i Stjärnorna på slottet 2022

Marika med de andra deltagarna i Stjärnorna på slottet år 2022.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Marika om Den stora hälsoresan – kritiserar programmet

Under intervjun ger Marika även svar på sin medverkan i programmet Den stora hälsoresan som gick på Discovery + i början av 2021.

Programmet går ut på att svenska kändisar ändrar om sin livstil, mat- och träningsvanor helt och ingår i Tony Anderssons 16 Weeks of Hell. Men Marika är kritisk till konceptet och anser att allt blev en katastrof.

– Katastrof-16 veckor av mitt liv, jag slösade 16 veckor av mitt liv på det programmet. Jag är oerhört kritisk till hela det upplägget och jag vill nästan inte prata om det bara för att jag hela tiden då ger ett koncept och marknadsföring som jag tycker är helt uppåt veckorna, säger Marika och fortsätter:

– Jag trodde nog inte att filosofin var så fyrkantig som den trots allt är. Vilket jag tycker är provocerande, att man inte ser till individen. Man stoppar alla i samma mall. Spelar ingen roll om det är träning, personlighet eller hur man ska leva sitt liv, det funkar inte för mig bara.

Stjärnorna på slottet har premiär 1/1 2022 och Marika Carlsson är först ut.

LÄS OCKSÅ: Hur långa är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2022? – Hela listan

LÄS OCKSÅ: SVT:s ödesbesked för Ernst Billgren efter succén i Stjärnorna på slottet år 2021

FOTO: Discovery + / HÄNT

SENASTE NYTT!