ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så träffade Marika Carlsson sin sambo Maria Sander – orden om flickvännen

01 apr, 2020 
Marika Carlssons och sambon Maria Sander
I TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts får tittarna hänga på hem till ståuppkomikern Marika Carlsson och hennes sambo Maria Sander.
Livet i radhuset handlar mycket om att kompromissa och i programmet avslöjar paret sanning om hur de egentligen träffades.
Annons
Fruns pik till Marika Carlsson om snuskrummetBrand logo
Fruns pik till Marika Carlsson om snuskrummet

I Tillsammans med Strömstedts på TV4 får tittarna följa med kändisparet Niklas Strömstedt, 61, och journalisten Jenny Strömstedt, 47, när de besöker flera platser runt om i Sverige. Syftet är att lära känna andra kändispar samt att försöka lära känna dem bättre.

I veckans avsnitt av programmet får tittarna följa med hem till ståuppkomikern och programledaren Marika Carlsson och hennes sambo Maria Sander, som bor i ett radhus i Stockholm.

Makarna Strömstedt försöker få svar på hur mycket man kan kompromissa i en relation och de får även haka på en något annorlunda cykeltur.

Hur träffade Marika Carlsson sin flickvän Maria Sander?

Men hur träffades egentligen Marika och Maria?

– Vi har varit ihop i sex år ganska exakt, berättar Maria Sander i Tillsammans med Strömstedts.

Annons

Jenny Strömstedt konstaterar då att paret var vänner innan de påbörjade en kärleksrelation.

– Ja, vi lärde känna varandra för att jag gjorde en show för en massa år sedan. Sen var jag med i en tidning tillsammans med den kvinnan som hade hand om min adoption, svarar Marika.

Marika Carlsson och Maria Sander i Tillsammans med Strömstedt
FOTO: TV4

Komikern berättar sedan att hon efter det fick ett meddelande på Facebook från en kvinna, Maria, som också ville ha kontakt med samma kvinna av anledning att undersöka sin egen adoption lite närmre.

Så blev Marika Carlsson och Maria Sander ett par

Efter kontaktutbytet höll de konversationen vid liv och hittade flera gemensamma närmare.

Under tiden som deras vänskap byggdes upp och utvecklades var Maria Sander gift och hade ett barn på väg. Marika däremot var singel och fick heta tips om hur hon skulle träffa någon av Maria. Dejtingturerna ledde till att Marika träffade en kille, men hon började allt mer tänka på Maria.

Marika Carlsson och Maria Sander på QX-galan.
Marika Carlsson och Maria Sander på QX-galan. FOTO: Karin Törnblom/TT

Flera år senare berättade Maria att hon och hennes dåvarande make skulle separera. En gnista väcktes mellan Marika och Maria och till slut blev de ett par.

Annons

Så stöttar Marika Carlsson och Maria Sander varann i framgångarna

Marika och Maria lever två helt olika liv när det gäller jobb, men ser till att alltid finnas där för varandra.

– Vi stöttar varandra i våra framgångar. Hon är ju väldigt framgångsrik. Och jag tror väl att det egentligen handlar om att vi tillåter varandra att få utvecklas i de områden där vi är. Det är ingen som sätter stopp för den andra. Det är ingen som sätter sitt egna ego före, utan vill hon flyga och göra nya saker så ska hon få göra det. Och det är samma för mig, säger Marika Carlsson till Hänt i en intervju och avslutar med:

– Hon är absolut en underbar stöttepelare.

Tillsammans med Strömstedts sänds den 1 april klockan 21:00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons