LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Serneholt och Fredric Palmqvists kamp med sönerna

27 nov, 2021 
Lovisa Ström
Marie Serneholt & Fredric Palmqvist
Marie Serneholt och Fredric Palmqvist har sönerna Nicholas och Philip tillsammans.
Nu berättar programledaren om familjekampen.
”Bland det tuffaste”, skriver hon.
Annons
Marie Serneholts framtidsbesked om tvillingarnaBrand logo
Marie Serneholts framtidsbesked om tvillingarna

Marie Serneholt slog igenom som artist i svenska popbandet A-teens för många år sedan. Sedan dess har hon hållit sig i rampljuset och kan idag titulera sig som både artist, programledare och författare.

Tillsammans med kärleken Fredric Palmqvist har hon tvillingarna Nicholas och Philip, och på hennes sociala medier får man ofta ta del av deras liv tillsammans.

Men det är inte alltid livet som småbarnsföräldrar är helt enkelt. Nu berättar hon om henne och Fredrics kamp med sönerna.

Programledaren om livet med tvillingarna

I en intervju med tidningen Mama får Marie frågan vad det roligaste med att vara förälder är varpå hon svarar att det är att se sina barn utvecklas.

– Det häftigaste och roligaste är att se dem utvecklas och lära sig nya saker varje dag. Och hur de för varje dag blir mer och mer sina egna personer med sina egna personligheter. Det är också såååå skönt att de kan kommunicera på ett helt annat sätt nu och uttrycka vad de vill och inte vill. Eller ja, just den biten kan ju ibland vara på gott och ont, haha!, säger hon.

Annons

Marie Serneholt om kampen med sönerna

Men det är inte bara guld och gröna skogar när man är småbarnsförälder. För Mama berättar Marie även om de jobbiga delarna som kommer med föräldraskapet, och att hon och Fredric inte haft det helt lätt de senaste åren.

– I över två år hade vi morgnar som startade mellan 04-05, så att vi idag klev upp strax innan 07 känns egentligen helt otroligt, haha!, säger hon och fortsätter:

– Bland det tuffaste är fortfarande att man har två stycken som aldrig någonsin fått bara vara ensamma. De krigar ofta om uppmärksamheten, de är brorsor som är i luven på varandra och det är verkligen två olika killar med olika personligheter och behov som ska tillfredsställas och tillgodoses samtidigt.

Som förälder till tvillingar stöter Marie ofta på en hel del fördomar, och för tidningen berättar hon att den vanligaste fördomen är att det på något sätt skulle vara lättare.

– ”Åh det måste ändå vara skönt att få två på samma gång. Då har man liksom rivigt av det, så är du klar sen!” och ”De har ju alltid varandra, så de har alltid en kompis att leka med!” Man ba, mmm tjena… if you only knew.

Annons