marie mandelmann

Marie Mandelmann om splittringen från maken Gustav: ”Lite ensamt”

Marie och Gustav Mandelmann

Marie och Gustav Mandelmann har varit öppna med deras kärlek till varandra samt upp och nedgångar i äktenskapet.
I en ny intervju med Expressen talar Marie ut om distansen till maken under Let's dance.
Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter de
0:34

Efter reklamen: Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter de

(0:34)

Slå på ljud

Det var i TV4:s succéprogram Mandelmanns gård som tv-tittarna fick lära känna makarna Marie Mandelmann, 58, och Gustav Mandelmann, 57. I programmet fick tittarna följa deras liv på gården Djupadal på Österlen. Programmet hade premiär 2017 och blev snabbt en favorit hos tittarna.

Tuffa tiden - Gustav om sin bipolära sjukdom

I programmet syns makarna ofta med stora leenden på läpparna. Trots det har paret haft tuffa perioder under sina år som gifta. Gustav har tidigare berättat om att han lider av bipolär sjukdom, vilket innebär att man under perioden drabbas av depressioner eller mani.

Öppenhjärtigt berättade han i Malou efter tio att hans dagar har gått upp och ner sedan han var i 20-årsåldern. Detta är inte något som bara har påverkat Gustav utan även hans kärlek Marie. Som tidigare har berättat att det faktiskt var så pass illa att hon för länge sedan var på väg att lämna relationen.

– Jag sa att jag håller på att gå in i väggen. Jag orkar inte längre. Jag gick i terapi och fick väldigt mycket stöd och hjälp och tillslut kände jag att ”jag älskar ju dig jättemycket, men jag håller på att dö”. Så jag var ju tvungen att ställa det ultimatumet att ”jag orkar inte längre Gustav. Antingen så måste jag leva för mig själv eller så måste vi göra något åt det här, och jag vill ju helst att vi gör den här resan tillsammans”.

Maries ärliga ord om relationen - efter Let's dance

Under våren var Marie en av deltagarna i TV4:s Let's dance, där hon minst sagt överraskade svenskarna med sin talang. Marie tog sig hela vägen till semifinalen där hon åkte ut mot Filip Dikmen och Eric Saade. Marie har tidigare berättat om att medverka i Let's dance var en dröm som gick i uppfyllelse.

Maries tid i programmet var inte bara frid och fröjd, distansen till maken Gustav blev väldigt påtaglig och saknaden var stor. Paret brukar nästan aldrig vara ifrån varandra och definitivt inte så länge som under Let's dance-resan.

– Det är klart att det blir lite ensamt. Men man måste träna på det också, sa Marie Mandelmann till Expressen.

Maken Gustav har tidigare berättat för Hänt om hur det var att spendera så mycket tid ensam på gården.

– Det är verkligen tråkigt, jag går och lägger mig klockan åtta för jag har inget att göra. Vi har varit utan varandra i tre månader nu, så här länge har vi aldrig varit ifrån varandra, berättade Gustav till Hänt.

Hänt har sökt Marie Mandelmann för en kommentar.

FOTO: TV4, SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN