Därför kräver Skatteverket Måns Zelmerlöw på 475 000 kronor

Måns Zelmerlöw i tvist

Artisten Måns Zelmerlöw har stött på trubbel efter att ha köpt en tomt i Båstad som ersättning mot ett framträdande.
Nu är han i tvist med Skatteverket och kan tvingas betala flera hundratusentals kronor.
Men vad har hänt egentligen?
6 saker du nog inte visste om Måns Zelmerlöw
Slå på ljud

Måns Zelmerlöw, 35, är en av Sveriges främsta artister. Han har vunnit Melodifestivalen och Eurovision med låten Heroes samt första säsongen av Let's dance. Han bor idag i England och är gift med Ciara Zelmerlöw sedan flera år tillbaka. De har en gemensam son med namn Albert, som kallas ”Albie”. Ciara har även sonen Archie från en tidigare relation.

Makarna Zelmerlöw har även ett lyxigt sommarhus i Båstad i Sverige. Där har de många fina minnen ihop. Men det är även i Båstad som Måns nu har stött på trubbel. Och det handlar om en tvist med Skattemyndigheten, han kan nu behöva betala 475 000 kronor. Men vad har hänt?

Måns Zelmerlöw i tvist med Skatteverket – oense om tomt

Måns har nämligen hamnat i en tvist med Skattemyndigheten, något som Aftonbladet rapporterat om. Tvisten handlar om en tomt i Båstad som artisten fick köpa för ett nedsatt pris som ersättning för ett framträdande han gjorde för flera år sedan.

Måns fick köpa den rabatterade tomten i Båstad för 50 000 kronor som ersättning för att ha genomfört en spelning.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Måns köpte tomten för fem år sedan, 2016. Affären meddelades dock inte till Skatteverket förrän i fjol, när artisten begärde att hans inkomst av tjänst för det aktuella beskattningsåret skulle höjas med 50 000 kronor, skriver Aftonbladet.

Måns Zelmerlöws tuffa bakslag – kan behöva betala 475 000 kronor

Måns Zelmerlöw menar att marknadsvärdet vid köpet och tidpunkten då var 100 000 kronor. Detta håller inte Skatteverket med om då myndigheten betonar att den summan Måns menar inte är representativt för en tomt i Båstad och uppskattar tomten till ett mycket högre pris.

Närmre bestämt 750 000 kronor, det vill säga 837 kronor per kvadratmeter och inte 112 kronor per kvadratmeter, som Måns antyder.

Måns Zelmerlöw begärde omprövning hos Skatteverket och när myndigheten stod fast vid sitt beslut överklagade han detta till förvaltningsrätten, som nu alltså kommer med avslag. Det innebär att myndigheten upptaxerar artisten med 700 000 kronor för beskattningsåret 2016, skriver Aftonbladet.

Upptaxeringen leder i sin tur till att Skatteverket nu kräver att Måns Zelmerlöw ska betala omkring 475 000 kronor i skatt för det aktuella året, rapporterar tidningen.

Måns Zelmerlöw har två månader på sig att överklaga domen.

Hänt har sökt Måns Zelmerlöw för en kommentar om tvisten.

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws återförening med sönerna Albert och Archie

LÄS OCKSÅ: Erika Perssons vilda festkväll – nya livet efter flytten från Gunilla

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN