ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mamma Ullas första ord om Lee Christiernsson – nu talar hon ut

07 feb, 2023 
Lee Christiernsson och mamma Ulla
Björn Christiernsson har kommit ut som transsexuell och heter numera Lee.
För ett år sedan fick Lee Christiernssons familj reda på allt.
Nu bryter Lees mamma Ulla tystnaden om sonens beslut.
– Det blev kortslutning för mig, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”Brand logo
Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”

Nyligen kom Äntligen hemma-profilen Björn Christiernsson ut som transsexuell och berättade även att hen går numera under namnet Lee. Lee bekräftade även att hen identifierar sig idag som varken kvinna eller man.

Efter att Lee kom ut inför hela svenska folket, har hen hyllats för sitt mod och fått massvis med kärlek. Lee är just nu högaktuell i dokumentärserien Att bli Lee där tittarna får följa när hen gick från Björn till Lee.

Lee Christiernssons ex-fru Karolina om beslutet

Första avsnittet sändes nyligen på TV4 och där får tittarna se Lees familj tala ut om resan som hen har gjort och reaktionerna. Bland annat får vi höra ex-frun Karolina Christiernssons första ord, Lee och Karolina skilde sig 2018 men än idag har de en nära relation.

– När jag träffade Björn så var han snickar-Björn från Äntligen hemma. Jag tror att jag kände ganska snabbt från att jag träffade Björn att han var väldigt fascinerad över hur jag klädde mig, vad jag hade på mig. Det var inte så långt senare som han introducerade och visade att han hade högklackade skor korsetter och så vidare. Jag älskade Björn för den personen han var och sen spelade det inte så stor roll om han hade kvinnokläder eller inte, säger Karolina.

Annons

Hon berättar även hur Lees resa påverkade henne och hur hennes reaktion var.

– Det är klart att jag var orolig, jag menar han är ju pappa till våra barn. Han är min bästa vän. Det är klart att jag var orolig att han skulle göra något dumt eller att något skulle hända honom, säger Karolina i första avsnittet.

Lee Christiernssons mamma Ulla talar ut

Men det är inte bara Karolina vi får höra i serien, Lees mamma Ulla bryter även tystnaden om sonens beslut. Första gången familjen fick reda på Lees hemlighet var i ett brev.

– För drygt ett år sen fick familjen ett långt brev från Björn. Då beskriver han sin känsla i dag, hur han mår, och hur han har mått. Det blev ju kortslutning för mig, jag förstod liksom ingenting, säger mamma Ulla i programmet Att bli Lee.

Annons

Ulla berättar även att sonens besked chockade henne och att hennes första tanke var att hon inte förstod.

– Jag tänkte inte alls först, utan bara: jag förstår inte. Jag förstår inte. Men sen kom ju den här jättetanken för mig själv, ”men herregud, hur dåligt har han mått?”, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag har frågat Björn, jag har sagt att: ”du är ju den manligaste jag känner, nästan”. Hur i fridens namn, det går inte ihop för mig. Han var verkligen den här lite macho-killen.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT, TV4

Annons