ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Björn Christiernsson saknas i Nyhetsmorgon – tunga bakslaget

06 feb, 2023 
Det var nyligen som Äntligen hemma-Björn kom ut som transsexuell. Sedan dess har hen fått massa kärlek och går nu under namnet Lee. Nyligen skulle Lee vara med i Nyhetsmorgon för att dela med sig av sin berättelse men fick då tyvärr ställa in på grund av sjukdom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bingo Rimérs relation till Arvingarna: ”Hon drog från stan med Lasseman”Brand logo
Bingo Rimérs relation till Arvingarna: ”Hon drog från stan med Lasseman”

Björn Christiernsson, 48, gjorde stor succé i programmet Äntligen hemma som Snickar-Björn. I hela 20 års tid var bygg-och inredningsprogrammet Äntligen hemma en självklarhet på TV4.

Men nyligen kom Björn ut som transsexuell och berättade även att hen heter numera Lee. Det var i en lång intervju med QX som Lee valde att komma ut. Hen känner sig inte hemma i någon pronomen idag, då hen inte anser sig vara varken kvinna eller man.

Björn Christiernsson kom ut som transsexuell – heter nu Lee

Till QX berättade Lee ärligt och öppenhjärtigt att hen är transsexuell och genomgår just nu en transition, en förändring från ett tillstånd till ett annat.

– Det kommer ta ytterligare ett år med mina mediciner innan jag kan se de riktigt stora förändringarna, innan muskelmassan försvinner och hela jag blir mindre, har Lee sagt till tidningen och även berättat:

– Muskler är snyggt, men det ska ju vara proportionerligt med den kropp man vill ha. Jag behöver inte ta 120 kg i bänkpress längre.

Björn Christiernsson saknas i Nyhetsmorgon – tunga bakslaget

Lee har även valt att dela med sig av sin resa i dokumentären Att bli Lee. Vilket är sättet att berätta för Sverige om kampen Lee gått igenom under alla dessa år. I serien får tittarna veta att Lee levt med drömmen om en kvinnokropp sedan barnsben.

Annons

Efter Lees historia har flera medier uppmärksammat hens mod och ärlighet. Nyligen skulle Lee även ställa upp i Nyhetsmorgon för att prata om resan som hen har gjort, då medverkan tyvärr fick ställas in – på grund av sjukdom.

Det är på Lee:s Instagram som vi möts av det tråkiga beskedet.

”Vill bara meddela att min medverkan i Nyhetsmorgon imorgon blir framflyttad. Jag samlar krafterna till morgonkvällens QX-gala”, skrev Lee igår på Instagram.

Hur Lee mår nu är fortfarande oklart, men vi hoppas att vi får se Lee på QX-galan ikväll.

Hänt har sökt Lee för en kommentar och TV4.

FOTO: TT

Annons