LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Snickar-Björn Christiernsson talar ut om ex-fruns stöd: ”Dela alla känslor”

31 jan, 2023 
Björn Christiernsson från Äntligen hemma kom nyss ut som transsexuell.
Nu berättar Björn som numera går under namnet Lee om hur ex-frun Karolina reagerade.
– Vi kunde ha gemensamma smink- och klädkvällar hemma för att skoja till det, säger Björn i en intervju med QX.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fanny Melin bryter tystnaden om Martin Melins nya kärlekBrand logo
Fanny Melin bryter tystnaden om Martin Melins nya kärlek

Björn Christiernsson, 48, blev känd som snickar-Björn i Äntligen hemma. Hen blev snabbt en populär tv-personlighet och hamnade på listor över Sveriges sexigaste killar. Men Björn har hela tiden levt med en hemlighet, hen är nämligen transsexuell.

I en ny dokumentär som kommer visas på TV4 i februari kommer tittarna att få följa Björn som berättar om hur hen gick från Björn till Lee som hen numera säger.

Det var i en lång intervju med QX som Björn valde att komma ut. Hen känner sig inte hemma i någon pronomen idag, då hen inte anser sig vara varken kvinna eller man.

– Vi är människor och vi är olika, jag ser mig som ickebinär. Vi måste lyfta blicken och se att det finns ett tredje kön. Det skulle vara bra och befriande för alla. Det är för stereotypt idag. Och inte till någon jäkla nytta, säger Lee till tidningen.

Annons

Ex-frun Karolinas stöd under Björn Christiernssons resa till att bli Lee

Björn var tidigare gift med ex-frun Karolina och det forna paret har två barn ihop. I intervjun berättar hen nu om hur ex-frun funnits med som stöd under hela resans gång.

– Henne har jag kunnat dela alla känslor och tankar med. Vi kunde ha gemensamma smink- och klädkvällar hemma för att skoja till det. Du vet, i stället för att köpa pizza och se en film så har vi klätt upp oss och sminkat oss. Men jag var ju alltid tvungen att ha kvar skägget, så det blev ju aldrig riktigt som jag ville.

År 2018 beslutade sig Björn och Karolina för att separera.

– Min fru behövde den enkla okomplicerade kärleken som jag inte kunnat ge. Vi hade en öppen dialog och hon sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera.

Så valde familjen tillsammans Björns nya namn Lee

Det kom sedan att bli en tuff tid när Björn skulle berätta för familjen om att hen skulle genomgå en resa till att bli Lee. Familjen hyrde in sig på ett hotellrum i stan och där berättade Björn sin hemlighet. Tillsammans med barnen valde hen sedan sitt nya namn.

– Vi hade en omröstning hemma, och Lee vann. Jag gillar det, det är ett namn som varken är för feminint eller för maskulint och det passar bra på mig som ickebinär.

Hänt har sökt Lee för en kommentar.

FOTO: Instagram

Annons