LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så reagerade barnen på att Björn Christiernsson blev Lee: ”Chockade”

04 feb, 2023 
BJÖRN "LEE" CHRISTIERNSSON
Förra veckan kom Äntligen hemma-Björn ut som transsexuell. Sedan dess har hen fått massa kärlek och går nu under namnet Lee.
Nu berättar Lee hur barnen reagerade på transitionen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos ord om sin pappa: ”Jag var inte planerad”Brand logo
Marko Lehtosalos ord om sin pappa: ”Jag var inte planerad”

Björn Christiernsson, 48, blev känd för svenska folket som Snickar-Björn eller Äntligen hemma-Björn. I 20 års tid var bygg-och inredningsprogrammet Äntligen hemma en självklarhet på TV4.

Men numera heter Björn Lee. Det var i en lång intervju med QX som Lee valde att komma ut. Hen känner sig inte hemma i någon pronomen idag, då hen inte anser sig vara varken kvinna eller man.

Men hur reagerade barnen på allt?

Björn Christiernsson kom ut som transsexuell – heter nu Lee

I en ny intervju med tidningen QX berättar Lee att hen är transsexuell och att hen just nu genomgår en transition, en förändring från ett tillstånd till ett annat.

– Det kommer ta ytterligare ett år med mina mediciner innan jag kan se de riktigt stora förändringarna, innan muskelmassan försvinner och hela jag blir mindre, säger Lee till tidningen och fortsätter:

Annons

– Muskler är snyggt, men det ska ju vara proportionerligt med den kropp man vill ha. Jag behöver inte ta 120 kg i bänkpress längre.

Nästa vecka släpps den första delen av Att bli Lee, vilket är sättet att berätta för Sverige om kampen Lee gått igenom under alla dessa år. I serien får tittarna veta att Lee levt med drömmen om en kvinnokropp sedan barnsben.

Döttrarnas reaktion efter Lees avslöjande om transformeringen

Lee har två döttrar ihop med sin ex-fru, på 12 och 8 år gamla. I en ny intervju med DN berättar Lee nu om hur det gick till när barnen förstod att deras pappa ville vara tjej.

Först pekade döttrarna på en bild på Tone Sekelius, 25, som är högaktuell i Melodifestivalen 2023. Deras blickar sökte sig sedan vidare och fastnade på pappas perukinramade ansikte med lösögonfransar.

Tonåriga flickan blev förtvivlad först eftersom hon förstod hur dåligt Lee måste ha mått under alla dessa år.

– Sedan kopplade de, DET DÄR ÄR DU, och då blev de ju chockade. Chockade och sorgsna. Reaktionen var omedelbar. Det var jättemycket gråt, så klart, i några timmar, säger Lee till tidningen.

FOTO: Alexander Mahmoud/DN/TT, Karin Törnblom/TT

Annons