AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför mörkas Kalle Moraeus i På spåret – nu avslöjar han allt

03 feb, 2023 
KALLE MORAEUS, PÅ SPÅRET
I kvällens avsnitt av På spåret är det Kalle Moraeus som står för musiken tillsammans med kollegorna i Benny Anderssons Orkester.
Men Kalle hamnar lite i skymundan och vissa tittare har kanske inte ens sett honom.
Nu ger han sin syn på den saken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kalle Moraeus starka ord om Sanna Nielsen: "Makalös"Brand logo
Kalle Moraeus starka ord om Sanna Nielsen: "Makalös"

Den 33:e säsongen av SVT:s långkörare På spåret har gått av stapeln och i vanlig ordning är det Kristian Luuk, 56, och domaren Fredrik Lindström, 59, som ställer den ikoniska och klassiska frågan: vart är vi påväg?

Kristian Luuk är inne på sin 14:e säsong i programmet och än verkar han inte ha några planer på att sluta – men han har en önskan om sin efterträdare.

– Ja men kanske något år till. Men sedan måste nog gubbarna bytas ut mot gärna lite kvinnor tänkte jag, sa Kristian Luuk i Bianca Ingrossos talkshow.

– Aha, okej du backar? Då kanske jag tar över då?, svarade Bianca snabbt.

– Ja men då måste du börja titta på programmet, så du vet vad det är för något när de ringer, skrattar Kristian.

Kalle Moraeus om inspelningarna till På spåret

På spåret är ett av Sveriges mest folkkära program och ses av flera miljoner tittare varje säsong. På flera platser runtom i landet anordnas "På spåret-kvällar" och i Lund sitter exempelvis studenter och förfestar till programmet.

Annons

Årets säsong av På spåret är i full gång och det blir bara mer och mer spännande för varje avsnitt nu när finalen närmar sig. I kvällens avsnitt får programmet dessutom besök av inga mindre än Benny Anderssons Orkester!

Ett välkänt ansikte i orkestern är Kalle Moraeus, 59, och när Hänt når honom berättar han hur inspelningarna gick.

– Fantastiskt bra. Mycket bra musik och helt otroligt att få hänga med bandet igen, säger han till Hänt.

Därför syns inte Kalle Moraeus i På spåret

Något som många reagerar på är att Kalle står lite i skymundan och får inte riktigt den uppmärksamheten som han brukar. Nu berättar han för Hänt att det gör absolut ingenting, han har nämligen aldrig egentligen haft visionen om att vara frontfigur.

– Att spela i Benny Anderssons Orkester är en dröm. I grunden är jag musiker och har ju egentligen aldrig tänkt att bli frontman. Älskar mitt pyssel där på gitarrplatsen. Kallas nu mer för "Kalleland" av de övriga då jag är den som har mest grejer på scenen, förklarar Kalle Moraeus.

Detta är dock inte första gången som Kalle syns till i det folkkära programmet. År 2010 dök han upp – men då som tävlande ihop med Py Bäckman, 74. Men att vara en deltagare verkar vara något som Kalle nu lagt åt sidan.

– Det är bästa programmet. Men nej jag står nog över om de frågar. Har inte de rätta kunskaperna och det är svåra frågor, säger han.

KALLE MORAEUS
"Kalle-land" står inne i hörnet.

FOTO: Hänt, SVT

Annons