kristian luuk

Kristian Luuk om vem som ska ta över På spåret – efter hans avgång

KRISTIAN LUUK

Kristian Luuk är inne på sitt 14:e år som programledare för På spåret, men nu avslöjar han att det kan vara dags att lägga av snart. Dessutom har han en specifik önskan om sin efterträdare...
Kristian Luuk om framtiden för På spåret
0:27

Efter reklamen: Kristian Luuk om framtiden för På spåret

(0:27)

Slå på ljud

Kristian Luuk, 56, och Fredrik Lindström, 59, har sedan hösten 2009 varit frontfigurerna för SVT:s långkörare På spåret.

Kristian Luuk tog över rollen som programledare efter legenden Ingvar Oldsberg, som ledde programmet i 21 år. Idén föddes år 1986 när frilansjournalisten Lennart Andersson såg ett 1 minuts långt klipp som visade en tågresa mellan London och Brighton. Idén utvecklades och sagt och gjort hade man ett helt nytt tv-program.

Än idag är På spåret ett av svenska folkets absoluta favoriter när det kommer till helg-underhållning. På flera platser runtom i landet anordnas "På spåret-kvällar" och i Lund sitter exempelvis studenter och förfestar till programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

På spåret plockas bort – 1 dag efter premiären

Kristian Luuk är nu inne på sitt 14:e år i På spåret tillsammans med sin domare Fredrik Lindström. Igår hade programmet premiär och i vanlig ordning blev det en spännande kamp men det vinnande laget blev till slut Marie Agerhäll och Fritte Fritzson som stod som det vinnande laget.

Men tidigare idag kunde Hänt rapportera att programmet plockas bort från tablån – bara en dag efter premiären. Nästa avsnitt, som skulle sänts fredag 25 november, plockas alltså bort. Detta beror på att fotbolls-VM i Qatar då har dragit igång och SVT står för sändningen.

SVT löser problemet genom att ändra sändningsdag för På spåret.

”Bedömningen är att varken sändningarna från fotbolls-VM eller På spåret hade vunnit på att sändas samtidigt. Det är inte första gången vi byter sändningstid/pausar och av erfarenhet brukar vi ha tittarna med oss!”, skriver kanalen.

Men det är då och nu är nu. För den här helgen är det nämligen dags för Kristian Luuk att dyka upp i Kanal 5, närmare bestämt på plats i Bianca Ingrossos, 27, talkshow BIANCA.

Kristian Luuks framtidsbesked för På spåret – önskan om efterträdaren

I programmet erkänner Bianca att hon faktiskt aldrig sett På spåret, men trots det gör hon sitt bästa och drar igång en egen liten "På spåret-lek" med Kristian Luuk. Skillnaden är bara att han inte ska gissa en plats som de är på väg till, han ska istället gissa vilken influencer som Bianca beskriver. Kristian fick tyvärr bara ett poäng av 22 möjliga.

Men Bianca frågade också hur det ser ut för På spåret och hur länge Kristian egentligen kommer köra på.

– Ja men kanske något år till. Men sedan måste nog gubbarna bytas ut mot gärna lite kvinnor tänkte jag, säger Kristian Luuk i programmet och Bianca skiner upp:

– Aha, okej du backar? Då kanske jag tar över då?, utbrister hon.

– Ja men då måste du börja titta på programmet, så du vet vad det är för något när de ringer, skrattar Kristian.

BIANCA sänds på Kanal 5 fredagar och lördagar klockan 22:00 och streamar på Discovery+.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN