ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT:s På spåret försvinner från tv-tablån – en dag efter premiären

19 nov, 2022 
På spåret med Kristian Luuk och Fredrik Lindström
På spåret är tillbaka med Kristian Luuk och Fredrik Lindström i spetsen.
Men redan efter första avsnittet tas programmet ur tablån.
Något som SVT nu bekräftar.
Annons
Kristian Luuk om framtiden för På spåretBrand logo
Kristian Luuk om framtiden för På spåret

På spåret är frågesportprogrammet i SVT som aldrig går ur tiden. Med programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström så fortsätter programmet att leverera och dominera.

I första avsnittet av den 33:e säsongen tävlade fjolårets finalister Hanna Hellquist och Ina Lundström mot Marie Agerhäll och Fritte Fritzson.

Men varför kommer programmet inte att sändas på fredagen nästa vecka?

På spåret försvinner ur tablån – 1 dag efter premiären

Ingen har väl vid detta laget missat att Fotbolls-VM närmar sig med stormsteg! Den 21 november drar det igång och spelas i Qatar fram till 18 december.

Detta påverkar kanaler som SVT och TV4 som tvingas göra stora ändringar. Bland annat drabbas Efter fem och Kristian Luuks På spåret.

Annons

Fredagen den 25 november kommer På spåret nämligen inte sändas på grund av just Fotbolls-VM.

Klockan 20.00 kommer kanalen nämligen att sända fotboll och därav behöver andra avsnittet av På spåret sändas på lördagen, den 26 november, istället. Det framgår dessutom ifall man kollar tablån och tv.nu, enligt Svensk Dam.

Till Hänt bekräftar även SVT att På spåret byter sändningsdag.

”I slutet av sändningen av avsnitt 1 berättade Kristian Luuk just att nästa avsnitt av På spåret sänds i SVT1 kl 20.00 på lördag, 26/11. På spåret byter sändningsdag denna vecka och sänds alltså på lördag.”

Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström
Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström

Luuk om att lämna över stafettpinnen som programledare i På spåret

När Kristian Luuk nyligen gästade radioprogrammet P4 Extra fick han frågan om hur han ser på att lämna över programledarrollen.

Annons

– Ja, det kanske gör det. Men det är ju roligt att du säger det, det är 14:e året jag och Fredrik gör det här. Och av någon konstig anledning... De senaste åren blir extra roliga. Vi har ju liksom fört in att vi har husband var fjärde vecka, vi är på tårna och det känns roligare än på länge, berättade Kristian Luuk.

Han fortsatte:

– Just nu diskuterar vi inte om att sluta, men jag tänker att det snart borde inträffa eftersom tittarna kanske skulle bli glada av att se några kvinnor som sitter där, vad vet jag.

Hänt har sökt SVT.

FOTO: TV4 / Bo Håkansson BHÅ

Annons