TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Allt du vill veta om skådespelaren Malte Gårdinger

01 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Malte Gårdinger i en vit tröja.
Malte Gårdinger spelar August i Netflixserien Young Royals och har blivit en uppskattad skådespelare. Men har Malte följt sina föräldrars fotspår i karriären? Och hur lång är han? Hänt reder ut!
Annons
Edvin Ryding om relationen till Malte GårdingerBrand logo
Edvin Ryding om relationen till Malte Gårdinger

Malte Gårdinger, 23, är högaktuell i Netflix-serien Young royals där han spelar August som tittare rent ut sagt avskyr. Men i själva verket är Malte en väldigt duktigt skådespelare och tittare älskar honom och hans skådespeleri.

”Han lyckades verkligen med karaktären och det är därför jag älskar honom lika mycket som jag hatar honom”, skriver en följare på engelska under en av hans bilder på Instagram.

”Malte jag kunde inte älska dig mer men jag kunde inte heller hata augusti mer, skriver en annan följare på hans Instagram.

Vad heter Malte Gårdinger på Instagram?

Precis som de flesta har även Malte Instagram. På plattformen går han under användarnamnet @malte.gardinger och har i skrivande stund 347 607 följare.

Annons

Under hans inlägg är det följare från världen över som kommenterar hans skådespeleri i ungdomsserien Young royals då serien har blivit populär världen över.

Malte Gårdingers längd och ålder

Malte är född år 2000 den 23 juli och är därav 22 år gammal. Vad gäller Maltes längd är det många som undrar. Vad vi kan se på bilder verkar Malte vara relativt lång, men en exakt längd har Malte inte gått ut med för tillfället.

Men tittar vi på bilder ser Malte ut att vara lång, vilket även hans vän Nonni Ardal ser ut att vara!

Malte Gårdinger tillsammans med Nonni Ardal på premiären av filmen Triangle Of Sadness.
Malte Gårdinger och Nonni Ardal på galapremiären av filmen Triangle Of Sadness på biosalongen Rigoletto i Stockholm.

Malte Gårdingers i serien Lyckoviken

Lyckoviken utspelar sig i den lilla staden Hammarvik där det vanligtvis är lugnt och stillsamt, men karaktärerna hamnar mitt i mord och gåtor som måste lösas.

Malte Gårdinger som pratar i telefon i mord-serien Lyckoviken.
Malte Gårdinger i serien Lyckoviken.

Malte är en av karaktärerna i serien tillsammans med bland annat sångaren Martin Stenmarck, 50.

Men Malte gjorde sin debut i tv för första gången i filmen Sune i fjällen och listan den fortsätter. Han har nämligen spelat olika roller i de populära serierna Morden i Sandhamn, Gåsmamman och Skitsamma.

Annons

Vilka är Malte Gårdingers pappa och mamma?

Malte är inte den enda i familjen som gjort ett namn av sig. Hans pappa Pontus Gårdinger, 58, dyker nämligen upp i tablån som programledare och Maltes mamma, Karin Myrenberg, 54, är Produktionsdesigner.

Paret separerade efter 13 år tillsammans och under perioden fick de Malte som är ensambarn.

Men tv-rötterna sträcker sig i själva verket till Maltes farfar som är Lennart Gårdinger, som gick bort 2011. Men under hans tid var han journalist för Dagens Eko och även programledare för Karlavagnen.

Malte Gårdinger spelar August i Young royals

I rollen som August så får tittarna se Malte som en minst sagt är en otrevlig typ. Maltes kollegor i serien är bland annat Edvin Ryding, 19, som spelar prins Wilhelm och Omar Rudberg, 23, som spelar Simon vilket är huvudrollerna i serien.

Serien i sin helhet handlar om prinsen Wilhelm som hastigt måste byta gymnasium efter en incident på en nattklubb. Han börjar då på den prestigefulla internatskolan Hillerska. På skolan går August och det hela blir en ordentlig röra efter prinsens ankomst.

En mist sagt spännande serie och under tisdagen den 1 november släpps den andra säsongen av serien på Netflix!

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Annons